Četrtek,
12. 9. 2013,
13.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 12. 9. 2013, 13.05

6 let, 6 mesecev

Digitalno in oblikovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje bodo predstavili dela manchestrske šole umetnosti, posvetili se bodo razmerju med digitalnim in oblikovanjem.

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) bo med 19. septembrom in 3. novembrom na ogled razstava Brezšivno: Digitalno v oblikovanju, na kateri bodo predstavili dela Manchester School of Art s poudarkom na novih tehnologijah. Digitalni pristop, kot so zapisali ob razstavi, odpira interdisciplinarna omrežja, ki omogočajo prehajanja iz ene stroke v drugo, tako na ravni tehnik kot materialov. Specifične lastnosti med različnimi področji oblikovanja, kot so modno, produktno, grafično in arhitekturno, tako niso več jasno definirane in so vse bolj prepustne. Nove tehnologije so spremenile zasnovo, razvijanje in izdelavo v oblikovanju.

Mancherster School of Art, ki šteje 175 let in ima tradicijo v močnem poudarjanju obrtne izdelave, v sodobnosti povezuje interdisciplinarno raziskovanje in obrtniške spretnosti. Razstava se tako posveča vprašanjem, povezanim s konceptom brezšivnosti, povezovanju tehnologije, snovnosti in pomembnosti izdelave ter raziskovanju in izražanju nekoč nemogočih paradigem in poudarjanju povezav med polji.

Skupinska razstava v MAO bo segla na širok spekter medijev, pristopov in uporabe tehnologije.

Pred odprtjem bo ob 18. uri tudi predavanje Annie Shaw z naslovom Digitalni diskurz v oblikovanju.