Torek,
21. 5. 2024,
11.49

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Bosna in Hercegovina Borac Banjaluka

Natisni članek

Torek, 21. 5. 2024, 11.49

1 mesec, 4 tedne

Nenavadna tekma v BiH, domnevne številne sodniške napake, Borac pa prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18

Nogometaši Borca iz Banjaluke so novi nogometni prvak nogometne premier lige v Bosni in Hercegovini. Borac ima po predzadnjem 32. krogu bosensko-hercegovskega prvenstva nedosegljivih 78 točk, kar je pet več od drugouvrščenega Zrinjskega iz Mostarja, ki te razlike več ne more nadoknaditi.

Sturm Gradec
Sportal Slovencema uspel izjemen podvig v Avstriji

Ob koncu ponedeljkove tekme v Banjaluki je predsednik Nogometne zveze Bosne in Hercegovine Vico Zeljković predal zmagovalni pokal nogometašem Borca.

Borac je tako še tretjič v zgodovini osvojil naslov prvaka. Rekorder je še vedno Zrinjski, ki je zmagal osemkrat, zadnji dve sezoni po vrsti pa osvojil naslov prvaka.

Neobstoječa enajstmetrovka?

Kot je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina, so se na ponedeljkovi tekmi Borca s 4:3 z Igmanom na mestnem stadionu v Banjaluki pripetile številne sodniške napake.

Tako naj bi, kot navaja Hina, sodnik dosodil neobstoječo enajstmetrovko. Na tekmi je bilo po navedbah Hine še nekaj spornih odločitev v režiji sodniške trojke iz Republike Srbske v sestavi Aleksandar Njegomirović, Damir Lazić in Sreten Udovičić.

Prva sporna zadeva na srečanju je bila enajstmetrovka za Borac pri vodstvu Igmana z 2:1. Napadalec Borca Jovo Lukić je brez kontakta padel mimo Amerja Dupovca in izsilil enajstmetrovko.

Pri izidu 3:3 je gostujoči igralec Mirsad Ramić dosegel gol za vodstvo Igmana, a so ga sodniki razveljavili zaradi neobstoječega prepovedanega položaja. Na koncu je zmagoviti gol za Borac, za končnih 4:3, iz očitnega prepovedanega položaja dosegel Zoran Kvržić, a so sodniki to spregledali, navaja Hina.