Nedelja,
11. 1. 2009,
13.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 11. 1. 2009, 13.25

8 let, 5 mesecev

V nevihti potonil indonezijski trajekt z 250 potniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ob indonezijskem otoku Sulavezi je potonil potniški trajekt z 250 potniki in 17 člani posadke, izmed katerih se je po prvih podatkih uspelo rešiti le peščici.

Pomorske oblasti so izgubile stik s trajektom popoldne, ko ga je zajela nevihta, ki so jo spremljali dvometrski valovi. Predstavnik indonezijskih oblasti za pomorsko varnost je povedal, da so na prizorišče nesreče poslali pomoč, čeprav vremenski pogoji ostajajo nenaklonjeni plovbi. Po njegovih navedbah so ribiči rešili le štiri potnike, medtem ko usoda ostalih ni znana. Indonezijska tiskovna agencija Antara medtem poroča, da je bilo iz morja rešenih 18 ljudi.

Na poti s Sulavezija na Kalimantan Trajekt Teratai Prima je potonil na poti s Sulavezija na Kalimantan - indonezijsko polovico otoka Borneo. Stik s pomorskimi oblastmi je izgubil okoli 50 kilometrov zahodno od Sulavezija, potem ko so z ladje sporočili, da jih je zajela nevihta.

Nesreče ladij so v Indoneziji - otočju, ki ga sestavlja več kot 17.000 otokov in poseljuje 235 milijonov ljudi - zelo pogoste. Ob tem seznami potnikov velikokrat ne odražajo resničnega stanja na ladji, varnostne uredbe pa se ne upoštevajo.