Četrtek,
29. 1. 2009,
12.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 29. 1. 2009, 12.37

8 let, 5 mesecev

Italija bo nezakonite migrante iz Tunizije poslala nazaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Italijanski notranji minister Roberto Maroni je napovedal, da bo država približno 500 nezakonitih priseljencev iz Tunizije v roku dveh mesecev poslala nazaj v domovino.

Odločitev za izgon imigrantov po njegovih besedah temelji na dogovoru o zajezitvi nezakonitega priseljevanja, ki ga je Rim dosegel s Tunisom.

Prvi domov že v prihodnjih dneh Prvih sto Tunizijcev, ki so v Italijo vstopili preko morja in se trenutno nahajajo v prenatrpanem sprejemnem domu na južnoitalijanskem otoku Lampedusa, bo Italija v domovino poslala že v prihodnjih dneh. Sicer je na Lampedusi po poluradnih podatkih nastanjenih nekaj več kot tisoč Tunizijcev.

V sprejemnemu domu za 800 ljudi trenutno 1800 oseb Lampedusa, otok, ki je dolg približno devet kilometrov in širok približno tri kilometre, se nahaja v Pelagijskem otočju in je cilj številnih afriških nezakonitih priseljencev. Lani se je na Lampedusi izkrcalo približno 31.000 tujcev, trenutno pa se v sprejemnemu domu na otoku, ki sicer sprejme približno 800 ljudi, nahaja 1800 oseb.

Maroni, član stranke Severna liga, ki se zavzeto bori proti nezakonitemu priseljevanju, je konec minulega leta napovedal, da bo Italija vse osebe, ki bodo nezakonito vstopile v državo, nemudoma poslala v nazaj v njihovo domovino. Država je napoved prvič uresničila že zadnji dni decembra lani.