Petek,
19. 12. 2008,
13.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 19. 12. 2008, 13.32

8 let, 5 mesecev

Iraškega novinarja po incidentu z Bushem pretepli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Iraškega novinarja so po incidentu, v katerem je med novinarsko konferenco v Bagdadu zalučal čevlje v ameriškega predsednika Georgea Busha, pretepli.

Ima modrice okoli oči in drugod po obrazu, je danes povedal iraški sodnik Dia al Kinani, ki preiskuje primer. Kot je še dejal, bodo pregledali posnetke, da bi ugotovili, kdo je novinarja pretepel. Nasprotujoči si podatki o zdravstvenem stanju novinarja Muntazerja al Zaidija, novinarja televizije Al Bagdadia, so v nedeljo potem, ko je v ameriškega predsednika Busha zalučal čevlja, podrli na tla. Odpeljali so ga v pripor, od takrat pa prihajajo v javnost nasprotujoči si podatki o njegovem zdravstvenem stanju.

Kot je dejal eden od novinarjevih bratov, naj bi ga močno pretepli, vendar je drugi dejal nasprotno, da naj bi bil videti dobro.

Po besedah sodnika je bil Muntazer al Zaidi, novinar televizije Al Bagdadia, pretepen, zato so sprožili preiskavo. Kazensko sodišče naj bi do nedelje prejelo zaključke preiskave in nato določilo datum prve obravnave. Ta naj bi potekala v roku desetih dni. Novinarju pa grozi obtožba zaradi napada na tujega voditelja.