Sobota,
1. 6. 2013,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 17.13

8 let

Inštruktorica zumbe studio spremenila v bordel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Inštruktorica zumbe Alexis Wright je pred sodiščem glasno zajokala, ko je slišala, da je obsojena na deset mesecev zapora. Wrightova je svoj fitnes studio spremenila v bordel.

Alexis Wright je lastnica fitnes studia v mestu Kennebunk v ameriški zvezni državi Maine, vendar pa se je v njenem studiu telovadilo tudi na drugačen način. Wrightova naj bi studio spremenila v bordel, v katerem je na skrivaj snemala tudi do 150 klientov, piše Telegraph. Primer pa je šokiral obalno mesto, ki je znano po belih cerkvah, graščinah in prisrčnih penzionih.

Odkrili 66 moških, ki so koristili njene usluge Wrightovo so sicer oblasti aretirale že februarja lani, od takrat pa se ugiba, kdo vse je koristil njene usluge. Od njene aretacije so sicer oblasti obtožile 66 moških, ki prihajajo iz mesta Kennebunk ali njegove okolice, da so koristili njene usluge. Med njimi naj bi bili nekdanji župan mesta, trener srednješolske hokejske ekipe, poslanec, odvetnik, gasilec. Ime zadnjega pa so oblasti tudi javno objavile, da bi ga osramotile.

Wrightova se je pred sodiščem prikazala v konservativni sivi obleki, v dogovoru s tožilstvom pa se je izrekla za krivo v 20 točkah obtožnice, ki jo bremeni prostitucije, zarote, izogibanja davkov in kraje. Vsako svojo stranko je tudi na skrivaj snemala, v času nudenja svojih uslug pa je ustvarila kar zajetno zbirko posnetkov.

Sodelovala je z Markom Strongom, za katerega pravi, da je manipuliral z njo Alexis Wright ni vodila studia sama, temveč s pomočjo 56-letnega partnerja Marka Stronga, ki pa so mu oblasti sodile na ločenem sojenju. Strongov odvetnik je pred sodiščem zatrjeval, da ni vedel za dejanja Wrightove in, da od njenega nelegalnega posla ni imel dobička. Odvetnica Wrightove Sarah Churchill pa je trdila, da je imela Wrightova težavno otroštvo, saj je bila priča domačemu nasilju, hkrati pa je bila tudi žrtev spolne zlorabe. Trdila je tudi, da je Strong manipuliral z Wrightovo.

Inštruktorica je sicer izjavila, da ji je odleglo, ko so jo končno ujeli. Dan, ko je policija preiskala njen studio, pa je bil po njenih besedah najbolj srečen dan v njenem življenju. "V svojih očeh sem svobodna, svobodna od tega. Ko bom prišla iz zapora, bom pomagala ljudem, ki so se znašli v podobni situaciji. Optimistična sem, da se bo iz tega izcimilo nekaj dobrega," je po poročanju Telegrapha povedala Wrightova.