Torek,
20. 1. 2009,
20.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 20. 1. 2009, 20.06

8 let

Grški ladijski mogotec na prostosti po plačilu rekordno visoke odkupnine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ugrabitelji so danes izpustili lastnika velikega grškega ladjarskega podjetja Superfast Ferries in enega najbogatejših mož v Grčiji Periklesa Panagopulosa.

Za njegovo izpustitev naj bi prejeli rekordno visoko odkupnino, ki naj bi bila po nekaterih podatkih celo višja od 100 milijonov evrov.

Odkupnina naj bi znašala med 30 in 100 milijoni evrov 74-letni Panagopulos je po vrnitvi domov povedal, da je srečen in da se počuti dobro. Ob tem ni omenil odkupnine, ki naj bi jo za izpustitev plačala njegova družina, znašala pa naj bi med 30 in 100 milijonov evrov. Policija je glede odkupnine medtem sporočila le to, da je bila v vsakem primeru to najvišja vsota, ki je bila v ta namen kadarkoli plačana v Grčiji.

Panagopulus: Ugrabitelji so bili "korektni in vljudni" Ostareli poslovnež je sicer izredno šibkega zdravja. Med drugim naj bi trpel za hudo sladkorno boleznijo in še nekaterimi resnimi boleznimi. Novinarjem je po izpustitvi iz rok ugrabiteljev povedal, da teh ni opozoril o svoji bolezni, vendar pa so mu kljub temu nudili primerno zdravstveno oskrbo.

Drugih podrobnosti o ugrabitvi Panagopulus novinarjem ni želel razkriti. Povedal je le, da so bili ugrabitelji "korektni in vljudni". Policija medtem upa, da jo bo na sled za ugrabitelji pripeljala predvsem sumljiva pošiljka zdravil, ki so jo prestregli v neki lekarni, kakih 100 kilometrov severno od Aten.

Ladjar ugrabljen 12. januarja Oboroženi moški so Panagopulosa, ki je bil v avtomobilu z voznikom na poti v službo, ugrabili 12. januarja. Voznika so kasneje izpustili, ostanke zažganega avtomobila in kombija, ki naj bi pripadal ugrabiteljem, pa je policija kasneje našla na obrobju Aten.

Ugrabitve v Grčiji so dokaj redke, vendar pa so bili Grki v preteklosti že nekajkrat priče ugrabitvam pomembnih poslovnežev, za katere so ugrabitelji kasneje zahtevali odkupnino. Junija lani je bil tako pred domačo hišo ugrabljen poslovnež Giorgos Milonas, ki so ga ugrabitelji po 13 dneh in plačilu odkupnine osvobodili.