Sreda,
10. 6. 2015,
22.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 10. 6. 2015, 22.52

8 let

Zastopnik za Cinven: Naj obe strani prespita. Časa je še dovolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če bodo pogajanja korektna, mislim, da to ni tako velik izziv, da se ga ne bi moglo preskočiti, o odločitvi nadzornega sveta SDH, da ne sprejme dodatnih pogojev Cinvena, pravi Igor Štemberger.

Nadzorni svet SDH je odločil, da sprejme majsko ponudbo Cinvena, ne pa tudi pogojev, ki jih je v zvezi z nakupom Telekoma Slovenije Cinven postavil v torek. Uprava se bo tako spet morala pogajati s Cinvenom.

"V konkretnem trenutku je nadzorni svet SDH opravil svoje delo najboljše, kot je mogel," se je odzval Igor Štemberger, predsednik uprave Ilirike, ki v postopku nakupa Telekoma Slovenije zastopa Cinven. "Če katerikoli stavek, določba, razmerje ni jasno, se nadzorni svet o tem ne more opredeliti, je razjasnitev naloga uprave."

Uprava je po njegovih besedah dobila vsa pooblastila, da določbo, stavek ali okoliščino, ki še ni dorečena, uskladi. "Če bodo pogajanja korektna, s spoštovanjem ene in druge strani, mislim, da to ni tako velik izziv, da se ga ne bi moglo preskočiti," je prepričan Štemberger.

Ko se odločaš od sto milijonih, odločitev ni preprosta Kako se bo odzval Cinven, ki mu je nadzorni svet SDH zdaj vrnil žogico, še ni želel napovedovati. "Kolegi so gotovo precej utrujeni po tem nelahkem boju, pri katerem gre za 600, 700, 800 milijonov evrov. V tem trenutku težko rečem, kaj bi se zgodilo, če bi se spet začeli pogovarjati. Naj obe strani prespita. Časa je še dovolj, da se reče bobu bob ali pa se zadevo konča," pravi Štemberger.

"Ko se odločate o sto milijonih svojega premoženja, odločitev ni preprosta," opozarja Štemberger in pravi, da si podjetje ne more kar tako privoščiti, da plača, potem pa čaka na odločitev urada za varstvo konkurence (UVK). "Heineken ravno tako čaka na odobritev UVK in ni plačal konzorciju lastnikov. Enako čaka Podravka, je čakala Letrika. Postaviti nekoga pred dejstvo ni razumno."

Je šlo pri zadnji ponudbi Cinvena za taktiziranje? "Slovenci smo inovatorji besed, stavkov in taktičnih prijemov. Deloma smo se to naučili sami v teh 20 letih, deloma pa je to popotnica nekdanjega sistema," očitke o taktiziranju Cinvena zavrača Štemberger. "Poglejmo, kaj se da narediti. Naj se obe strani izpogajata, da se ta pričakovanja napišejo tako, da bodo tveganja za enega in drugega čim manjša."