David Kos

Sreda,
24. 9. 2014,
16.53

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2014, 16.53

8 let, 5 mesecev

Zakaj je Adrijino letalo nenačrtovano pristalo v Atenah?

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Letalo Adrie Airways, ki je v ponedeljek zjutraj letelo iz Tel Aviva v Ljubljano, je nenačrtovano pristalo v Atenah, saj je zdravstveno stanje enega od potnikov zahtevalo nujno medicinsko pomoč.

Kot so pojasnili v slovenskem nacionalnem prevozniku, se je potniku 40 minut po vzletu iz Tel Aviva zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo. Zaradi izredno slabega počutja z močnim glavobolom je kabinsko osebje potniku nudilo prvo pomoč in v skladu s proceduro zaprosilo za pomoč zdravnika, ki je bil med potniki na letalu.

Potnikovo zdravstveno stanje se je hitro slabšalo, bil je tudi vedno manj odziven, do Ljubljane pa sta bili še dve uri letenja. Zdravnik je priporočil čimprejšnji pristanek, zato je kapitan pristal na najbližjem letališču, kjer so potniku, ki pa ni bil slovenski državljan, lahko omogočili nujno zdravstveno oskrbo. Tam ga je pregledala letališka zdravstvena ekipa in ga napotila v bolnišnico v Atene, so zapisali v sporočilu za javnost.

"Glede na simptome obolelega je medicinsko osebje ugotovilo, da gre za akutno poslabšanje zdravstvenega stanja, ki zahteva takojšnjo hospitalizacijo. Večkrat letno se zgodi, da je na letalu potnik, ki ima nenadne zdravstvene zaplete. Kadar je stanje nujno, se kapitan odloči za nenačrtovani pristanek, s katerim lahko rešimo človeško življenje," so še sporočili iz Adrie Airways.