Sobota,
7. 6. 2008,
8.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 7. 6. 2008, 8.10

8 let, 5 mesecev

Vendarle ni prespal doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Joško Joras je v petek dobil kodo za zapornico na poti do njegove domačije. A kot je povedal medijem, koda zvečer ni delovala, zato ni spal doma.

Ko je poklical na policijsko postajo, so mu dejali, da koda ne deluje, ker je močno deževje zalilo sistem v zapornici. Napako naj bi že odpravili in ko je hči danes preverila, je koda delovala, je Joras povedal za Pop tv. Sumi, da gre za politično igro. Meni, da zapornica deluje, "ko oni to hočejo". "To je nova domislica, da bi hodil okoli," je dejal za RTV Slovenija. Želi, da bi zapornica delovala na tipko "Malo mi je nerodno razumet, da bi rampa, katera je predvidena, da je zunaj, da bi voda zmočila in zablokirala delovanje kode. Ampak izgovor je, da je baje prišla voda noter in da to ne deluje," je dejal za Radio Slovenija. Si pa Joras želi, da bi se zapornica dvigovala že s pritiskom na določeno tipko in v izogib novim nevšečnostim vnos gesla ne bi bil potreben.

Prvič po 42 dneh naj bi prespal doma

Joško Joras je številko kode sicer prevzel v petek zvečer na policijski postaji v Luciji. S kodo lahko dviguje zapornico na levem bregu Dragonje, ki je nadomestila sporna cvetlična korita.

Joras naj bi tako minulo noč po 42 dneh prvič prespal doma. Pravico prehoda mimo zapornice pa so dobili tudi drugi prebivalci tega območja. Na RTV SLO so pred zapletom poročali, da je Joras zadovoljen, saj se je po dolgem protestu in tritedenski gladovni stavki končno lahko odpravil domov in spal v svoji postelji.

V petek dopoldne je še bil Joras skeptičen

Sicer je bil še v petek dopoldne zelo skeptičen in ni imel upanja, da bi še isti dan prejel ključe. Dejal je še, da slovenska politika v odnosu do Hrvaške ne deluje v korist Slovencev in da ima pomisleke, ali bo z zapornico ovira do njegovega doma odpravljena.

Za postavitev zapornice na levem bregu Dragonje sta se 23. maja dogovorila notranja ministra Slovenije in Hrvaške, Dragutin Mate in Berislav Rončević, na srečanju na mejnem prehodu Obrežje.