Torek,
19. 4. 2011,
6.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 19. 4. 2011, 6.58

8 let, 3 mesece

"Ta stranka bo faktor nestabilnosti v vsaki koaliciji"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Vrh države se resno maje, predsednik stranke DeSUS je napovedal izstop iz koalicije. Bo vladajočim strankam lažje, če ne bo več Erjavca, ki bi "delal zgago"?

janez (18. 4. 2011 12:09:47) Evo Kahli, ko je golobič kritiziral delo Pahorja, si mu skočil v hrbet in ga naganjal iz koalicije. Ko tvojim in tebi na gre, naj pa vsi v jok in na drevo. Vsi po vrsti se delate norca iz nas. Vsak vleče neke ideje izpod odeje, nikogar pa zares ne zanima usoda nas vseh - usoda Slovenije. Če bi Pahor imel 5 g pameti, bi Desus že zdavnaj nagnal iz koalicije. Vaš minister je predlagatelj zakonov, ki jih predsednik stranke ruši? To je možno somo pri nas - kajne Kahli. Trnovča- res je!

Miirko (18. 4. 2011 12:42:41) G. Ehjavec je cinik brez primere; tudi zaradi njegovega nagajanja vlada ne more delati, sedaj pa pravi, da naj kar sama dela naprej. Veliko lažje bo delala, če že znotraj ne bo imela zgage. G. Ehjavec se pa že phiphavlja, da bo novo izvoljen vladi, katera sploh ni pomemno, dejal. Jaz sem ravno phavi za vas! Upa, da mu bodo dali čevelj.

Karies (18. 4. 2011 19:27:50) DESUS sploh ni nobena prava stranka ampak interesno združenje posameznikov različnih nazorskih prepričanj, ki jih druži samo želja po oblasti...zato bo ta stranka vedno faktor nestabilnosti v vsaki možni koaliciji in nikoli ne bo pripravljena prevzeti kakršnokoli odgovornost ampak se bo pogajala samo za pomembne položaje in pozicije v vladi, kjer bo skušala vedno sodelovati dokler se jim bo to splačalo...če bi se podobno org.druge interesne skupine to pomeni konec parlamentarne demokracije...

Ljubljanski nadškof in metropolit Anton Stres je opozoril, da je Slovenija v širšem evropskem prostoru glede verskega ali religioznega pouka v šoli velika izjema, osnutek Bele knjige pa tega ne pojasnjuje oziroma rešuje.

Jos (18. 4. 2011 15:09:32) Verouk v šoli daje legalistične vernike. Če ni zgleda doma v starših je vse zaman. Cerkev naj ostane ločena od države, kakor je Jezus Kristus učil.

Georges (18. 4. 2011 16:04:29) Nič nimam proti temu, da šolarji dobijo enciklopedičen pregled religij in njihovih običajev. Vsebina posameznih religij pa v osnovno šolo ne spada, vsaj dokler je ta univerzalna in obvezna. Če bi se Stres toliko zanimal za mariborsko finančno luknjo kot za vsiljevanje verouka vsem državljanom, bi bila ta za pol manjša. Če bi bil rad koristen, lahko Vegradove zidarje prekvalicivira v fajmoštre, da bodo imeli službo in jim bo država plačevala prispevke kot drugim pastirjem in njihovim nadrejenim.

Urkon (18. 4. 2011 16:30:10) Zdaj bo spet govora o ločitvi Cerkve in države (izločitvi Cerkve iz države), v isti sapi pa zahteve kakšna bi morala Cerkev biti in kaj bi morala početi. Odločte se že enkrat. Oboje skupaj ne gre. Govoriti kaj manjka kosilu da bo prebavljivo in se ga nažirati zgleda najmanj čudno. Gotovo pa gre za veliko lakoto po tej hrani. Blagoslovljen zaključek posta in najden osebni mir želim vsem bralcem. Pax et bonum.