Sobota,
8. 3. 2008,
13.10

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 8. 3. 2008, 13.10

8 let, 6 mesecev

SDS iz stranke izključila Andrijano Starina Kosem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
SDS je decembra lani iz svojih vrst izključila dolgoletno članico Andrijano Starina Kosem.

Da so jo izključili, je prebrala v spletnem časopisu SDS Nova pot, da se ni pritožila pa v strankinem časopisu Demokracija. Ob tem je Starina Kosmova za Dnevnik zatrdila, da so ji ta teden prisluškovali v frizerskem salonu v Ljubljani.

"Počutila sem se kot v prejšnjem režimu." Ena od strank in frizerka sta jo po njenih besedah opozorili, da druga stranka skrbno beleži vsebino njenih zasebnih telefonskih pogovorov. Kot je zatrdila Starina Kosmova, naj bi šlo za ljubljansko mestno svetnico iz vrst SDS Anjo Bah Žibert. "Počutila sem se kot v prejšnjem režimu: da je udba povsod in da imajo stene ušesa. Šlo je za demonstracijo moči: mi smo oblast, gledamo ti v krožnik," je za Dnevnik povedala Starina Kosem.

Časnik je informacijo poskušal preveriti tudi na SDS, kjer so povedali, da Bah Žibertova potrjuje, da je bila v frizerskem salonu v Ljubljani. Ob tem jim je sporočila, "da če želite reklamirati frizerski salon, najdite kakšno drugo osebo".

O izključitvi prebrala v SDS Nova pot

Od decembra Starina Kosem ni več članica SDS. Odločitev je sprejela nadzorna komisija pri občinskem odboru SDS Domžale, z njo pa ni bila seznanjena. "Da sem izključena iz stranke, sem prebrala v spletnem časopisu SDS Nova pot, kjer sem videla, da je sklep o izključitvi datiran z začetkom decembra. V Demokraciji pa sem prebrala, da se na sklep nisem pritožila," je dejala. Navedbe, da z izključitvijo ni bila seznanjena, so v SDS zanikali.

Janša raje demonstriral svojo moč "Janez Janša bi bil lahko toliko junaka, da bi mi sklep vročil in se soočil z mojimi argumenti," je še dejala Starina Kosmova in dodala, da se je Janša raje odločil za demonstracijo moči, ki jo ima v stranki. Kot neutemeljene pa je označila tudi razloge za izključitev iz SDS, in sicer zaradi domnevnih pritiskov na uredniško politiko tednika Mag.

Za Janšo povedala preveč?

Odnosi med nekdanjo državno sekretarko, danes pa glavno nadzornico Dela, in SDS so se ohladili po njenem lanskem pismu, v katerem pojasnjuje nekatera ozadja, kako naj bi SDS in njen predsednik Janša vplivala na medije, in opozarja na nezadovoljstvo z razmerami v stranki.