Četrtek,
10. 4. 2008,
20.30

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 10. 4. 2008, 20.30

8 let, 6 mesecev

Rupel: Kučanov nastop nekvalificiran in škodljiv prispevek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Dimitrij Rupel je pojasnil, da v svoji politični analizi govora bivšega predsednika Milana Kučana na konferenci managerjev JV Evrope v Portorožu, ni govoril o zaroti.

Je pa Kučanov nastop po njegovih besedah vseeno nekvalificiran in škodljiv prispevek, so sporočili z MZZ. "Minister Rupel v Kučanovem nastopu in v njegovih ocenah evropske politike ne vidi zarote, ampak nekvalificiran in škodljiv prispevek k sicer pomembni razpravi," so v pojasnilu zapisali na MZZ. Kučan se je v sredo za Vest.si odzval na zapise zunanjega ministra Rupla v torkovi izdaji časnika Delo in izrazil presenečenje ter ocenil, da vidi Rupel v njegovih stališčih zaroto.

Spomnimo:

"Vesel sem, da se je gospod minister začel zanimati za moja stališča. Presenečen pa sem, da v teh mojih stališčih vidi zaroto zoper njega, zoper slovensko zunanjo politiko, zoper Slovenijo in zoper Evropsko unijo. Gre za zelo resna in relevantna vprašanja in seveda bi pričakoval, da bo tudi morebitna polemika o tem na ravni zahtevnosti in relevantnosti teh vprašanj," je za Vest.si dejal Kučan.

Rupel je v prispevku za torkovo izdajo časnika Delo odločno zavrnil kritike Kučana, ki jih je ta na račun politike EU do Kosova izrekel minuli teden na konferenci managerjev JV Evrope v Portorožu. Minister je med drugim zapisal, da gre v primeru Kučanovih izjav za stališča, ki pritrjujejo Srbiji in Rusiji, po drugi strani pa za "odkrito nasprotovanje slovenskemu predsedovanju EU in slovenski politiki do Zahodnega Balkana".