Petek,
4. 4. 2008,
13.20

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 13.20

8 let, 6 mesecev

Rajtmajer: Pečetove navedbe ne držijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Navedbe Pečeta, da so bile Celovite storitve kljub najdražji ponudbi izbrane na razpisu za čiščenje UKC Maribor zaradi povezav s SDS, ne držijo," je povedal Bojan Rajtmajer.

Prav tako po njegovem ne drži, da je bilo podjetje najdražje na razpisu za čiščenje mariborske Pedagoške fakultete. "Bilo je najcenejše," je dejal. Ostale ponudbe neveljavne Iz sklepa o izbiri najboljšega ponudnika, ki so ga prejeli v podjetju, je po besedah Rajtmajerja razvidno, da so se na razpis za čiščenje prostorov Univerzitetnega kliničnega centra Maribor prijavili štirje ponudniki. Med njimi so bile Celovite storitve sicer res najdražje, a kot najugodnejši ponudnik niso bile izbrane zato, ker bi bilo v posredi kaj nezakonitega, ampak zato, ker so edine oddale veljavno ponudbo, je dejal Rajtmajer. Vse ostale ponudbe so bile namreč neveljavne. Rajtmajer: Nisem član SDS Pri tem Rajtmajer tudi zanika, da bi bile posredi kakršne koli povezave z vladajočo SDS. Po njegovih navedbah teh povezav ni, sam pa tudi ni član SDS.

V UKC Maribor še enkrat zavrnili obtožbe o korupciji

Direktor UKC Maribor Gregor Pivec je v zvezi z očitki na račun korupcije znova zagotovil, da ves čas svojega mandata svoje delo opravlja strogo profesionalno, zato nestrokovni očitki na njegovo delo ne morejo vplivati. Ni pa želel ugibati, ali gre za predvolilno ravnanje tistih, ki mu očitajo nepravilnosti.

Peče: Moje delo poteka v zasledovanju pravične družbe

Poslanec Sašo Peče je v odzivu zapisal, da je "naloga vseh nas razkrivanje in preprečevanje političnega klientelizma", fakulteto pa pozval, naj se mu pri tem pridruži. Po njegovem dejstvo, da so posli iz naslova javnih razpisov dobro organizirani, drži. To pa pomeni, da so težko dokazljivi, "še posebej v momentih, ko institucije in posamezniki soustvarjajo klientelizem in korupcijo."

"Moje delo kot delo poslanca državnega zbora pa bo ne glede na vedno pogosteje prejete grožnje potekalo v zasledovanju pravične družbe," je zapisal Peče.

Peče: Ali je članstvo v SDS pogoj za pridobivanje razpisnih poslov?

Kot "golo sprenevedanje" pa je poslanec označil današnje pojasnilo Bojana Rajtmajerja, s katerim je kot napačne označil Pečetove navedbe, da je podjetje Celovite storitve, katerega lastnica je njegova žena, preko političnih zvez prišlo do posla na dveh javnih razpisih.

"Iz obvestila lahko razberemo, da je omenjeno podjetje s ceno 10.224.000,00 evrov najdražje. Podjetje DIW service d.o.o. je za svoje storitve zaračunalo 9.927.563,76, ISS Facility Services d.o.o je zaračunal 9.575.697,60 in Čistoča d.o.o. 7.840.656,00 evrov," je zapisal Peče.

"Omenjeni podatki so zagotovo jasen apel oziroma zahtevajo odgovor na vprašanje, ali je članstvo v SDS pogoj za pridobivanje razpisnih poslov. Pravzaprav je žalostno, da v Sloveniji ob tako sklenjenih poslih na podlagi javnega naročila, določeni niso sposobni dojeti osnovne poante; to je politična povezanost oziroma garant članstva v SDS," je še zapisal Peče.