Četrtek,
12. 6. 2008,
11.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 12. 6. 2008, 11.31

8 let, 5 mesecev

Predstavitev enote vojaške policije SV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na igrišču pred osnovno šolo Ivana Roba v Šempetru pri Gorici se danes predstavlja enota vojaške policije Slovenske vojske, vključno s posebno enoto, imenovano PEST.

"Mladim in starejšim želijo prikazati delovanje in življenje vojakov," je o namenu predstavitve za STA povedal član šempetrsko-vrtojbenske veteranske sekcije Manuel Kogoj. Prvi del, ki se bo odvijal med 11. in 13. uro, je tako namenjen šolarjem in dijakom, popoldanski med 14. in 16. uro, pa vsem občanom, je pojasnil. Prikaz najsodobnejše opreme in orožja Tako bo 24 pripadnikov posebne vojaške policije pokazalo najsodobnejšo opremo in orožje, uporabo službenih psov za prijetje storilcev kaznivih dejanj in odkrivanje eksploziva, "vragolije" na službenih motorjih ter nevtralizacijo eksplozivnega sredstva z uporabo robota. Ogledati si bo mogoče še video prikaz različnih vojaških nalog in praktičen prikaz borilnih veščin, je dogajanje povzel Kogoj. Po njegovih besedah bo na prireditvi sodelovala tudi skupina za pridobivanje kadrov v Slovenski vojski, kjer bodo na voljo vse informacije o vojaških poklicnih možnostih.

Ob praznovanjua dneva državnosti

Predstavitev posebnih enot vojaške policije Slovenske vojske sodi v okvir praznovanja dneva državnosti, ki ga šempetrsko-vrtojbenski veterani vsako leto na predvečer praznika obeležijo tudi s kresovanjem pri obeležju NOB na vzpetini Sveti Oto nad Šempetrom pri Gorici, je poudaril Kogoj. Spomnil je, da je v Šempetru pri Gorici še vedno na ogled razstava o dogajanju med osamosvojitveno vojno na Goriškem, ki jo dopolnjujeta postavitev o soški fronti in fotografska razstava člana slovenske misije v Afganistanu Mitje Močnika.