Torek,
15. 1. 2008,
11.45

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 15. 1. 2008, 11.45

8 let, 3 mesece

Predsednik DS z vodji poslanskih skupin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Predsednik DS Blaž Kavčič se je danes srečal z vodjo PS DeSUS Francem Žnidaršičem vodjo PS SNS Zmagom Jelinčičem ter s predsednikom DZ Francetom Cukjatijem.

Po besedah Kavčiča je Žnidaršič na pogovorih izrazil zadovoljstvo, da je v slovenskem zakonodajnem sistemu takšna institucija, kot je državi svet. Kot je dejal, jo Žnidaršič razume predvsem kot korektiv. "Vodja poslanske skupine DeSUS je tudi analitično pogledal dosedanja veta, ki jih je izglasoval DS, in ugotovil, da je bilo v veliko primerih stališče DeSUS zelo podobno stališču državnih svetnikov," je dejal Kavčič. Sogovornika sta na pogovorih tudi menila, da je treba o prihodnosti DS in njegovi vlogi še razpravljati. "Načeloma pa sva se strinjala z osnovnimi nalogami, ki naj bi jih imel DS," je še dejal Kavčič.

Jelinčič: DS je slepo črevo parlamentarizma

Predsedniku državnega sveta Blažu Kavčiču "sem povedal, da je državni svet slepo črevo slovenskega parlamentarizma", je po današnjem pogovoru s Kavčičem povedal vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič. Po Jelinčičevih besedah SNS državnega sveta ne podpira, bo pa z njim "konstruktivno sodelovala, dokler bo obstajal".

Kavčič: Pogovor s Cukjatijem je tekel v konstruktivnem ozračju

Blaž Kavčič je povedal, da je pogovor s Francetom Cukjatijem tekel v konstruktivnem ozračju in dialogu, v katerem sta izmenjala poglede na sodelovanje med obema institucijama. O vprašanju ureditve statusa funkcije predsednika DS po Kavčičevih besedah nista govorila.