Sobota,
14. 6. 2008,
16.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 14. 6. 2008, 16.11

8 let, 5 mesecev

Policisti so se pritožili zaradi neznosne vročine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Združenje policistov Slovenije je danes obvestilo inšpektorat za delo o kršitvah zakona o varnosti in zdravju pri delu v protokolarnem objektu Brdo pri Kranju.

Združenje navaja, da so prejeli več prijav policistov, ki so začasno premeščeni na kontrolno točko pri protokolarnem objektu, kjer so v delovnih prostorih namerili okoli 40 stopinj Celzija. Sporen naj bi bil objekt pri vhodu v protokolarni objekt, t.i. "rastlinjak", v katerem policisti opravljajo naloge kontrole in varovanja, je v sporočilu za javnost zapisal sekretar združenja Teodor Goznikar. Namerili so 39,8 stopinj Celzija Združenje v obvestilu inšpekciji navaja, da naj bi policisti v dneh, ko je bilo vreme sončno, v objektu namerili 39,8 stopinj Celzija. Policisti so delodajalca opozorili, da so delovni pogoji neustrezni, vendar delodajalec na opozorila ni reagiral tako, da bi vzpostavil normalne pogoje dela, so zapisali.

Kot je pojasnil Goznikar, zakon o varnosti in zdravju pri delu in pravilnik o zahtevah za zagotavljanje varnosti zdravja delavcev na delovnih mestih določata, da temperatura zraka v delovnih prostorih ne sme presegati več kot 28 stopinj Celzija. Združenje policistov Slovenije od inšpektorata za delo zahteva, da opravi inšpekcijski pregled in ugotovi dejansko stanje ter ravna v skladu z ugotovitvami.