Torek,
5. 2. 2013,
17.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 5. 2. 2013, 17.16

8 let, 5 mesecev

Podpredsednik DZ sprejel kurente in ostale ptujske pustne maske (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kurenti in druge maske s Ptujskega so tudi letos, kakor vsako leto, obiskale Ljubljano. Pred stavbo DZ jih je sprejel podpredsednik DZ Jakob Presečnik.

Princ karnevala Miroslav Slodnjak je Jakobu Presečniku predal poslanico ptujskega župana Štefana Čelana in ga povabil na Kurentovanje 2013, piše v sporočilu za javnost. Ptujske pustne maske so pred državnim zborom zaplesale tudi svoj tradicionalni ples, ki v deželo prinaša pomlad in govori o neločljivi povezanosti človeka s tokom letnih časov, še piše v sporočilu za javnost, ki so ga poslali iz podjetja Di@log co. Presečnik se je v kratkem nagovoru zahvalil Princu karnevala za povabilo na kurentovanje, maskam pa za obisk ter jim zaželel živahno in veselo pustovanje. Vodja projekta Kurentovanje 2013 in podpredsednik Evropske federacije karnevalskih mest Branko Brumen pa je ob tej priložnosti dejal, da obisk DZ vsako leto predstavlja enega izmed vrhuncev širjenja pustnega izročila po Sloveniji.

Kurentovanje je kot mednarodni etnološki festival postalo nepogrešljiv del evropskega karnevalskega koledarja, poudarjajo v sporočilu za javnost. Posebnost letošnjega kurentovanja bo mestni pustni korzo, ki bo na pustno soboto obeležil 140. obletnico prve organizirane mestne povorke po ptujskih trgih.