Sreda,
16. 1. 2013,
20.15

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2013, 20.15

8 let, 8 mesecev

Planet TV: Je bilo imenovanje Sedeja koruptivno?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Vse poti peljejo v Mercator. V najboljšega soseda, ki ga je osem let vodil Zoran Janković. Menedžer, ki ga je revizija s trgovskega prestola spodnesla novembra 2005.

A glej – kot da je slovo slutil, saj je s svojo zvesto Mercatorjevo ekipo, Jadranko Dakić, Alešem Čerinom in Marjanom Sedejem ‒ samo dva meseca pred slovesom od Mercatorja ustanovil zasebno podjetje KLM naložbe. In to v prijateljskem krogu.

"Med osemletnim sodelovanjem se stkejo pristne človeške in tudi prijateljske vezi," je povedal solastnik KLM Marjan Sedej, ki je po odhodu iz Mercatorja bržčas ostal v zakulisju. Ne nazadnje je Janković na čelo mestne občine porinil zgolj Čerina in Dakićevo, za Sedeja pa je očitno naposled prihranil direktorski stol v mestni Lekarni Ljubljana. Na ključnem položaju, saj lekarna v mestno blagajno nosi mastne cekine, ki jih Jankovićevo mesto krvavo potrebuje za svoje projekte, kot je bil recimo projekt Stožice. A kaj, ko je del davkoplačevalskega denarja – tako pravi Klemenčičeva komisija – prek povezanih družb končal na računu župana. A glej, vse prek KLM-a, podjetja, ki povezuje četverico, tudi Sedeja.

"Sem samo pasivni lastnik v tem podjetju. Za vse transakcije in poslovanje je pravi naslov direktor te družbe," pravi Sedej, ki je puščico pri spornih nakazilih uperil daleč od četverice, v najstarejšega Jankovićevega sina Damijana, direktorja KLM-a, kjer očitno žvenketa mestni denar. In od tod, tako meni Klemenčičeva komisija, korupcijsko tveganje pri imenovanju Sedeja.