Nedelja,
6. 4. 2008,
15.22

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 6. 4. 2008, 15.22

8 let, 6 mesecev

Novoustanovljeno združenje za boljši položaj policistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Združenje policistov Slovenije, ki so ga ustanovili v petek v Celju, si bo prizadevalo za izboljšanje delovno-pravnega in delovno-socialnega položaja policistov.

Njihov končni cilj je ustanoviti neodvisni sindikat policistov, ki bo deloval v interesu policistov. Združenje: Državna kadrovska politika je katastrofalna "Katastrofalna državna kadrovska politika je v teh letih osiromašila Policijo," so danes sporočili iz združenja. "Samo v prvih dveh mesecih letošnjega leta je policijske vrste zapustilo okoli 50 policistov, od tega manj kot deset zaradi upokojitve. Nič pa ne kaže, da bi se negativni trend umiril."

Po mnenju združenja država in vodstvo Policije kljub argumentiranim in resnim opozorilom ne ukreneta ničesar, da bi s pozitivno stimulacijo zadržali strokovni kader, ki se je leta izobraževal in usposabljal za policijsko delo.

"Nihče od nas ne živi od bruto plače" Izpostavljajo tudi problem plačne politike. "Nihče od nas ne živi od bruto plače, trepljanja po rami ali ponosa generalnega direktorja Policije," so zapisali.

Poudarjajo, da jim država ne nudi pravno formalne zaščite, ampak jih "24 ur na dan kjer koli in kadar koli preganja s skupino tožilcev za organizirani kriminal". Zakaj je treba policista v zasebnem življenju preganjati s posebno skupino tožilcev že zaradi prometne nesreče s telesnimi poškodbami, se sprašujejo v združenju.