David Kos

Četrtek,
24. 7. 2014,
14.21

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 7. 2014, 14.21

8 let, 5 mesecev

Nadaljnji koraki privatizacije ostajajo neznanka

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na današnji seji vladi ni bilo govora o nadaljnjih korakih privatizacije podjetij v pretežno državni lasti, je na novinarski konferenci po seji vlade dejala premierka Alenka Bratušek.

So pa o privatizaciji govorili na sestanku predsednikov vladnih strank, kjer so se dogovorili, da bodo pogovore nadaljevali v ponedeljek. Takrat se bodo tudi dogovorili, ali bodo do konca julija sprejeli kakšen sklep.

Do ponedeljka bo zakonodajno pravna služba pripravila mnenje na predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki je pobudnik za spremembo sklepov o zamrznitvi privatizacije. Bratuškova od SDH-ja zahteva tudi pisno zagotovilo, da s postopki zamrznitve ni ničesar narobe in da tečejo kot je treba oziroma njena odločitev o zamrznitvi ni vsebovala sumov korupcije oziroma znakov kaznivih dejanj.

Glede vladnega sklepa o zamrznitvi privatizacije pred volitvami je pred sejo vlade poslanec SD Matjaž Han dejal, da za zdaj odločitve o kakšni spremembi še ne bo. Slovenski državni holding je sicer takšnemu sklepu nasprotoval, po besedah Hana pa bodo počakali še na nekatera pravna mnenja.