Sobota,
28. 6. 2008,
10.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 28. 6. 2008, 10.05

8 let, 5 mesecev

Na cestah počitniška gneča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ta konec tedna se je pričela prava turistična sezona, zato je promet povečan predvsem iz Šentilja proti Mariboru in naprej proti Gruškovju, ter od Karavank proti Ljubljani.

Zastoji so tudi pred koncem gorenjske avtoceste pred Ljubljano, pred cestninsko postajo Pesnica v smeri Maribora, pred cestninsko postajo Tepanje v smeri Ljubljane, pred cestninsko postajo Videž v smeri Kopra, pred cestninsko postajo Log v smeri Ljubljane in pred cestninsko postajo Torovo v smeri Ljubljane. Gost promet z daljšimi zastoji je od Maribora proti Gruškovju in med Koprom in Izolo. Na štajerski avtocesti na cestninski postaji Tepanje v smeri Maribora je zaprta ABC steza. Na dolenjski avtocesti na cestninski postaji Dob v smeri Ljubljane je zaradi del oviran promet.

Čakalne vrste na meji

Vozniki tovornih vozil pri izstopu iz države na mejnem prehodu Gruškovje čakajo pet ur, osebna vozila pri izstopu iz države na Gruškovju čakajo pol ure, na Dragonji in Jelšanah pa 15 minut. Vozniki osebnih vozil za vstop v Slovenijo na mejnem prehodu Jelšane čakajo pol ure in na Dragonji 20 minut.

Na cestninskih postajah po Sloveniji je zaradi prilagajanja novemu cestninskemu sistemu predvidoma do konca junija občasno oviran promet. Ob povečanem prometu je pričakovati zastoje.

Prepoved za tovorna vozila Danes je začela veljati razširjena prepoved za tovorni promet v času turistične sezone, ob sobotah od 8. do 13. ure oz. na nekaterih primorskih cestah od 6. do 16. ure. Ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih med 8. in 22. uro.