Petek,
24. 2. 2012,
11.18

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 24. 2. 2012, 11.18

7 let

Lenarčič uspešno "pluje" čez Tihi ocean

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Za Matevžem Lenarčičem je še ena vrhunska predstava. Z 11 ur trajajočim poletom je uspešno končal drugo etapo poleta čez Tihi ocean.

Zaradi vremenske motnje na levi strani, ki se je raztezala vse do Francoske Polinezije, je moral Lenarčič nekajkrat spremeniti smeri poleta, sicer pa večjih težav ni imel.

Za kar največjo interakcijo s pilotom, so na spletni strani, preko katere lahko tudi s pomočjo grafike spremljate Lenarčičev polet, omogočili oddajanje sporočil ali spodbudnih komentarjev, ki bodo ekstremnemu pilotu zagotovo dobro dela.

Na polet, ki so ga organizatorji poimenovali GreenLight WorldFlight, se je Lenarčič pripravljal skoraj eno leto, vzlet pa je moral januarja trikrat prestaviti. Na svoji poti bo šestkrat preletel ekvator, prečkal več kot 60 držav na sedmih celinah, med drugim tudi Antarktiko in najvišji vrh sveta Mount Everest, 120 nacionalnih parkov in tri oceane. Polet je ekološko naravnan, saj Pipistrelovo letalo Virus SW 914 Turbo v svoji kategoriji porabi najmanj goriva na preleteno razdaljo.