Sobota,
12. 1. 2013,
18.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 12. 1. 2013, 18.34

8 let, 5 mesecev

Kraljič: Najboljša opcija je nov mandatar v isti koaliciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji direktor svetovalne hiše McKinsey Peter Kraljič je ocenil, da bi bila za državo v tem trenutku najboljša rešitev, da odstopita tako premier Janez Janša kot ljubljanski župan Zoran Janković.

Kot je za Večer dejal Kraljič, bi bilo najbolje, da obstoječa koalicija pa nadaljuje v isti postavi z novim mandatarjem, ki bi nadaljeval s projektom reform in reševanja krize. Kraljič meni, da ima premier Janša okoli sebe vsaj tri ljudi, ki so tega sposobni, "sicer je slab voditelj, če tega potenciala ni razvil".

"Z obstankom Janše in Jankovića bi dobili še moralno-politično krizo" "Izhajam iz izhodišča, da sta oba nedolžna, a za normalno, zrelo demokracijo je nujno, ob takšnih očitkih takšnega organa, kot je protikorupcijska komisija, odstopita in dokazujeta nedolžnost," pravi Kraljič. Po njegovem bi z njunim obstankom v tej situaciji poleg gospodarske, socialne krize dobili še moralno-politično krizo, ki bi še dodatno ohromila državo.

Bi prevzel tehnično vlado? Na vprašanje, ali bi bil sam, če bi imel zadostno podporo, pripravljen prevzeti tehnično vlado, pa Kraljič odgovarja, da ne more komentirati hipotetičnih situacij. "Kot pravim, naj SDS predlaga drugega mandatarja, sicer pa naj koalicija v kontinuiteti nadaljuje," je poudaril in pojasnil, da z njim ni bilo nobenih formalnih pogovorov. S predsednikom DL Gregorjem Virantom pa "se pogovarjava predvsem o Slovenskem državnem holdingu", je zatrdil.

Zoran Janković je ob robu kongresa Pozitivne Slovenije dejal, da se prvak DL Gregor Virant glede tehničnega mandatarja dogovarja s Kraljičem. Janković bi Kraljiča, kot pravi, tudi sam podprl, Virant pa je dejal, da špekulacij ne komentira.