Četrtek,
9. 6. 2011,
7.35

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 9. 6. 2011, 7.35

8 let, 5 mesecev

"Kdo bi odklonil delo, če mu ponudiš jurja za eno uro?"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Pogovarjali smo se z Urško Čepin, ki je pred kratkim dvignila prah z oglasom za pokojninski referendum.

Perkmandeljc (8. 6. 2011 13:19:21) Gospa ni od nikogar izsilila ali ukradla tega denarja. Plačilo ji je bilo ponujeno in gospa ga je sprejela in opravila svoje delo.Kaj je tukaj spornega in potrebno raznih komentarjev ?

Karantan (8. 6. 2011 13:28:22) Urška, nima ti kaj biti žal, še manj sram; si profesionalka, kot vsak potrebuješ denar in se ga ne braniš, če ga lahko pošteno zaslužiš. Pa saj nisi ti idejni avtor spota. To je podobno, kot če bi se igralci, ki so grobo rečeno le eden or režiserjevih 'rekvizitov', v Holiwoodu opravičevali v imenu šlampastega ali provokatorskega režiserja. Ostali pa; urškine nabrekle ustnice vas motijo, Verbotnovi plastični joški pa ne, ocenjujem da še manj njene tumpave popevke. Toliko o tem kdo je tukaj glup.

dvojka (8. 6. 2011 13:28:57) Uh, kakšna fovšija! Punca se znajde v družbi in me prav zanima kdo bi odklonil profesionalno delo ,če mu ponudiš jurja za eno uro. Sama sovenska foušija....

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb države, ki jo vodi Dagmar Komar, se zavzema za zmanjšanje državnih deležev v večini družb, hkrati pa želi, da država v njih obdrži nadzor.

Stric Marč (8. 6. 2011 17:08:03) Nikakor ne razumem te poskuse umika države iz gospodarstva. Če je neko podjetje v nacionalnem interesu, naj ostane v popolni lasti države. Če pa to ni, ne vem zakaj bi morala država obdržati delež, morda zato, da lahko pokriva izgubo. V Vegradu je imela 29 % in kaj je storila za preprečevanje barabij? Če res rabimo banko za financiranje projektov v interesu države ( in niso profitabilni), naj bo to ena banka (pa ne prevelika), kjer bo tudi država pokrivala izgube.

Miha Mazzini v tokratni kolumni piše o negativni selekciji, premoči šibkih, ki nadzirajo sposobnejše.

Zlatko (8. 6. 2011 09:04:23) Prizorišče: Pekel. Nadzorni hudič pride v kontrolo k hudiču, ki upravlja kotle, v katerih se cvrejo nesrečniki. Nesrečniki poizkušajo uiti iz kotlov, pomagajo drug drugemu lesti ven in stražarji imajo precej dela s tem, da jih tiščijo nazaj noter. Le pri enem kotlu niti enega stražarja. Nadzorni je že vesel, da je odkril napako "Aha, kaj je pa s tem kotlom? Zakaj tukaj ni stražarjev?" Stražar mu mirno odvrne "Tile so Slovenci, ko en malce zleze ven, ga drugi potegnejo nazaj noter."

rabies (8. 6. 2011 10:44:52) Spet zadetek v polno g. Mazzini. Z užitkom berem vaše kolumne saj v vsaki najdem resnično zgodbo iz svojega okolja. Ko je lani dijak (iz Slovenije) slovenske šole v Italiji, postal že drugič prvak v znanju iz angleškega jezika, je devet od desetih (znancev, prijateljev...) komentiralo ta dosežek v stilu "saj Italijani so res *****i za tuje jezike". Po vaši analizi naše mentalitete, mi je bolj jasno zakaj. Še zmeraj sem ponosen, da sem Slovenec in tega me ni sram v tujini, ampak predvsem doma.