Sreda,
20. 4. 2011,
7.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 20. 4. 2011, 7.10

8 let, 3 mesece

"Kazen bi morala biti sorazmerna zločinu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Pravnik in penolog Dragan Petrovec je prepričan, da slovenski kazenski zakonik ne bi smel poznati dosmrtne zaporne kazni.

verbal (19. 4. 2011 11:30:39) za ljudi, ki storijo silo nekomu drugemu (posilstvo, poškodovanje, uboj, umor,....) ne bi smelo biti milosti. STA="Več kot polovica na novo zaprtih oseb v slovenskih zaporih v l.2009 je bila povratnikov". če se človeka ne da socializirati, potem je nesmiselno, da obstajajo še kakšne drugačne dolžine kazni, kot dosmrtne. gospod je izjavil "Dosmrtna kazen okuži cel pravosodni sistem". odgovarjam mu, da je cel narod okužen z nespoštovanjem sistema in njegovih norm. zakaj? zaradi prevelike milosti.

Felipao (19. 4. 2011 13:08:43) Večina vas je resnično padla na glavo, kakšna dosmrtna kazen lepo vas prosim. A vi mislite, da so ljudje pri izvršitvi umorov in podobno prisebni? Ali delujejo v afektu ali pa so enostavno psihopati. A mislite da kdorkoli od njih v tistem trenutku razmišlja o dolžini zaporne kazni? Skoraj zagotovo ne. Zdaj se je pa treba vprašati, ali zapor služi samo kaznovanju ali pa tudi rehabilitaciji. Glede na število povratnikov se odgovor zdi jasen.

slavc (19. 4. 2011 13:44:58) Menim, da tale tema ni tako enostavna, kot si jo nekateri predstavljajo in ni črno-bela, še najbolj neumestno pa je politiko kaznovanja enačiti z družbenim režimom ali državno politiko. Nekatere Ameriške države imajo še vedno smrtno kazen, ali jim lahko rečemo morilske. Če bi vam nekdo ubil otroka in bi ga pokončali lastnoročno, ali ste enak morilec kot on. Dokazano je v zaporih največ povratnikov, pri dosmrtni ječi, jih zagotovo ne bi bilo. Kazen bi morala biti sorazmerna zločinu.

Igralniška meka na Goriškem je bolj kot ne propadla zgodba, zdaj pa podobne načrte snujejo v hrvaški Istri.

JoF (19. 4. 2011 12:42:42) To kar so mislili zgraditi že pred leti pri nas, bo očitno zraslo nekje. Toliko o promociji naše države.

hiphopstar (19. 4. 2011 13:43:09) Bučke. Za dirko F1 majo neke plane (utopične želje) že za Zagreb, a glej ga zlomka, saj še 50.000 evrov na naberejo za enga dirkača, kaj šele 50 milijonov evrov za eno dirkališče. Da bi pa ulagal Američani? No, že mogoče, sam kaj ko se takoj v enačbi pojavi v Bih rojeni ameriški podejtnik. Mutni poslovi, al kako se že temu reče. Ja pa gotovo res, da Hrvati morebitne priložnosti ne bodo zavrnili, tako ko (smo) jo Slovenci, ki nikol nismo pripravljeni na spremembe za razvoj.

pong (19. 4. 2011 14:03:23) Ali je to odgovor na propadlo investicijo pri Novi gorici? Npr. projekt dirkališča F1 za dolino blizu Vremena je tudi izdelan. Mogoče bodo pa Hrvati naredili tisto, kar smo mi kupčkali pred petimi leti?