Sreda,
11. 6. 2008,
18.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 11. 6. 2008, 18.26

8 let, 5 mesecev

Janez Drobnič je izstopil iz poslanske skupine NSi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Poslanec Janez Drobnič je v sporočilu za javnost zapisal, da je izstopil iz poslanske skupine NSi.

Nekdanji minister za delo je poudaril, da je pri svojem delovanju zavezan tistim vrednotam, ki jih je večkrat poudaril, in "nenazadnje tudi programu NSi, ki je zelo dober, ampak uresničevati ga je treba, zato pa so potrebni ljudje". Drobnič ni želel povedati, ali je o svojem izstopu iz poslanske skupine obvestil predsednika NSi Andreja Bajuka. Pojasnil je le, da je o svojem dejanju obvestil predsednika državnega zbora in vse poslanske skupine.

Drobnič: Ne izdajam svojih volivcev Drobnič je zavrnil sporočilo iz NSi, v katerem je bilo navedeno, da imajo najvišji funkcionarji, med katerimi je tudi Janez Drobnič, "na voljo več različnih volilnih okrajev, kjer bodo lahko kandidirali. Ker omenjeni funkcionarji še niso sprejeli dokončne odločitve, kje bodo kandidirali, bo izvršilni odbor njihove kandidature predvidoma potrdil na naslednji seji." Poudaril je, da je sicer res, da izvršilni odbor NSi njegove kandidature ni potrdil, obenem pa v izjavi za javnost poudarja, da "ne izbira kraja, kjer bi kandidiral in ne izdaja svojih volivcev". Poudaril je, da so ga v vseh volilnih odborih stranke na območju Ribnice soglasno podprli.

Drobnič ni plačeval pristojbine za funkcionarje

V sporočilu za javnost so v NSi zapisali, da se je za kandidaturo Drobniča zanimalo več lokalnih odborov, vendar je Drobnič izrazil željo, da ponovno kandidira v volilnem okraju Ribnica. Kot pojasnjujejo na NSi, bi izvršilni odbor upošteval željo Drobniča, vendar se je zapletlo pri izpolnjevanju internega pravila stranke. Ta namreč določa, da mora vsak posameznik, ki poklicno opravlja funkcijo, na katero je bil izvoljen na listi NSi ali je bil na funkcijo imenovan na podlagi predloga stranke, stranki odstopiti 5 odstotkov svojega mesečnega prihodka. Na predhodni seji izvršilnega odbora pa so sprejeli sklep, da vsi funkcionarji, ki ne bodo izpolnili omenjenega internega določila stranke, ne bodo mogli stranke zastopati na letošnjih državnozborskih volitvah.

NSi: Ne drži, da naj bi izvršilni odbor zavrnil kandidaturo Janeza Drobniča

Kot so še zatrdili v NSi, je izvršilni odbor stranke Drobniča pozval, da svojo obveznost do stranke, pred dokončno potrditvijo njegove kandidature izpolni. Ker pa se Drobnič po navedbah NSi glede svojih obveznosti ni izjasnil, je izvršilni odbor odločanje o njegovi kandidaturi preložil na prihodnjo sejo. V stranki so še poudarili, da zato "vsekakor ne drži, da naj bi izvršilni odbor zavrnil kandidaturo Janeza Drobniča".

Drobnič: Očitki o neplačevanju prispevkov so samo umetni razlogi Drobnič pa je odvrnil, da je "plačeval stranki tisto, kar je bilo potrebno kot član," in dodal: "To so po mojem mnenju samo umetni razlogi, pravi pa tičijo nekje drugje."

Sicer pa so iz strankine službe za stike z javnostmi dejali, da še ne vedo, kdo bo stranko zastopal v volilnem okrožju Ribnica, zanikali pa so, da bi bil to minister za finance Andrej Bajuk.