Četrtek,
1. 12. 2011,
10.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 10.08

6 let, 7 mesecev

Hrvatje o dodatnih Jankovićevih grehih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letošnje državnozborske volitve v Sloveniji prvič sovpadajo z volitvami naših južnih sosedov. V nedeljo 4. decembra se bodo na volišča podali tako Slovenci kot Hrvatje.

Hrvaška spletna portala business.hr in index.hr danes poročata o pranju umazanega perila v predvolilnem času v Sloveniji. Po mnenju hrvaških medijev, jo je najhuje odnesel ljubljanski župan Zoran Janković, ki se je moral zagovarjati zaradi obtožb glede poslovnega sodelovanja z Draganom Tošićem glavnim osumljenec v mamilarski aferi Balkanski bojevnik, zaradi utaje davka sina Jureta Jankovića pa vse do črne gradnje ter neprijavljenega premoženja.

Tosiću, ki je po drugi strani tudi znan ljubljanski gostinec, je Janković oddal lokal Rog po izredno nizki najemnini, brez razpisa. Obregnili so se tudi v Jankovićevo podjetje Electa (ki ga vodita sinova Jure in Damjan) s katerim, tako hrvaški mediji, ljubljanski župan res nima sreče. Saj je Electa kljub desetim podružnicami, ena je celo na Cipru, ustvarila le en evro dobička. Ljubljanski in zagrebški župan s črno gradnjo Business.hr je naredil vzporednico med županoma Ljubljane in Zagreba, saj so davčni inšpektorji tako Jankovića kot Milana Bandića, ki se poteguje za vstop v sabor, ujeli pri črni gradnji.

Virant "up nove desnice" na realnih tleh Up nove desnice kot Gregorja Viranta imenuje hrvaški medij so ankete s prvega mesta najbolj zaželenih premierjev, hitro potisnile na realna tla. Bivši minister Virant je od države celo leto prejemal nadomestilo za "brezposelne" v višini 66.175 evrov, kljub temu, da je pogodbeno zaslužil 95.000 evrov. Slovenci so v času krize zelo občutljivi na denar in kandidate, ki so se v očeh javnosti nemoralno okoristili s položajem, hitro kaznujejo. "Okostnjaki" v Janševi omari Tudi pri najverjetnejšemu novemu mandatarju Janezu Janši, prvaku SDS so novinarji našli v omari "okostnjake", ki že žvenketajo. V televizijskem soočenju je Janković postavil vprašanje, ki v Sloveniji z razliko Hrvaške, ni prepovedano, kako je z lastništvom Janševega stanovanja. Prvak SDS je povedal, da je stanovanje kupil s kreditom in je njegov lastnik, novinarji pa se s tem niso strinjali, zaključuje business.hr.