Sreda,
19. 3. 2008,
17.20

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 19. 3. 2008, 17.20

8 let, 6 mesecev

Gradbena inšpekcija zaprla kranjsko večnamensko ledeno dvorano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Večnamensko dvorano z ledeno ploskvijo, ki je v Kranju po številnih zapletih zadnje mesece delovala brez uporabnega dovoljenja, so ta teden zaprli.

Gradbena inšpekcija je namreč prepovedala uporabo objekta do pridobitve uporabnega dovoljenja. Tega upravljavci dvorane pričakujejo v roku nekaj dni, saj naj bi bil problem le v dokumentaciji.

Uporabno dovoljenje še ni izdano V postopku je gradbena inšpekcija ugotovila, da uporabno dovoljenje za večnamensko športno dvorano še ni izdano. "Ker je objekt glede na javno objavo javne prireditve predan v uporabo, dovoljenja za uporabo pa investitor objekta še nima, je v postopku gradbene inšpekcije izrečen ukrep prepovedi uporabe objekta do pridobitve uporabnega dovoljenja," je sporočila tiskovna predstavnica inšpektorata za okolje in prostor Helena Lovše Vrhovec in pojasnila, da je tak ukrep določen v zakonu o graditvi objektov. Hkrati je inšpektorat uvedel tudi prekrškovni postopek.

Najbolj prizadet je hokejski klub Triglav Kranj

Ledeno dvorano, ki že mesece čaka na uporabno dovoljenje, so tako zaprli, kar je najbolj prizadelo hokejski klub Triglav Kranj, ki je od septembra treniral v dvorani, in je ne more več uporabljati. V nedeljo je namreč prišla nepričakovana novica o zaprtju dvorane, ki je bila deset mesecev dom kranjskih hokejistov.