Sobota,
25. 5. 2013,
17.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 25. 5. 2013, 17.17

8 let, 5 mesecev

Danes v Danes: Je gensko spremenjena hrana strup ali rešitev za človeštvo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V informativni oddaji Danes o tem, kdo bo prevzel odgovornost za izginotje Hilde Tovšak, o regresu zaposlenim v NLB, o gensko spremenjeni hrani in seveda o finalu lige prvakov.

Zdi se, da si želijo zasluge za to, da se je propadla baronica včeraj spet znašla za zapahi, lastiti prav vsi. A prav neverjetna blamaža v primeru Tovšak je še enkrat razgalila vso bedo našega pravosodja. Kljub temu odgovornosti, kot je pri nas že v navadi, ne želi prevzeti nihče. V kriznih časih, ko morajo mnogi že krepko zategovati pasove, nekaterim - kot kaže - to ni potrebno. V največji državni banki NLB, ki jo pestijo milijonske izgube in jo državljani krpamo z dokapitalizacijami, kar 3000 zaposlenih pričakuje izplačilo razlike regresa v višini 777 evrov, v Elektru Primorska pa nekaj več kot 500 delavcev toži podjetje za izplačilo nagrade v višini več kot 1400 evrov. Je gensko spremenjena hrana strup ali rešitev za človeštvo? Mnogi so prepričani, da svetovne korporacije na ta način uničujejo biološko raznolikost, pri tem pa jih ne zanima zdravje ljudi. Slovenija se je zato skupaj še z 41 državami pridružila globalnemu shodu proti multinacionalki Monsanto.

Bayern ali Borussia, to je zdaj glavno vprašanje. Lani je v finalu sredi Nemčije zmago slavil angleški klub, letos pa bo sredi Velike Britanije pokal dvignil nemški predstavnik.

Prav zato za Nemce danes ni preveč stresen dan, veselili se bodo v vsakem primeru. V nestrpnem pričakovanju finala so tudi mnogi Nemci v Sloveniji. Njihov utrip je preverjala Maja Mastnak.

Za Nemce pa očitno navijamo tudi Slovenci, je pa res, da nam kaj drugega nocoj ne preostane. Ekipa Planet TV je obiskala nogometne navdušence na Ptuju.