Ponedeljek,
3. 1. 2011,
16.00

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 1. 2011, 16.00

7 let, 6 mesecev

Türk sprejel Binderja in Hribar Miliča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Predsednik republike Danilo Türk je sprejel predsednika in generalnega direktorja Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Stojana Binderja in Sama Hribar Miliča.

Binder in Hribar Milič sta mu predstavila aktivnosti GZS na področju internacionalizacije in krepitve izvozne moči slovenskega gospodarstva.

Türk: Slovensko gospodarstvo je še vedno preveč razdrobljeno GZS pogreša celovit in organiziran pristop slovenskih podjetij na tujih trgih, opaža pa tudi premajhno ambicioznost in usposobljenost slovenskih podjetij na tujih trgih. Türk je podprl prizadevanja GZS za krepitev izvozne usmeritve slovenskega gospodarstva in ocenil, da je v njem še vedno preveč razdrobljenosti in premalo sposobnosti izkoristiti priložnosti na tujih trgih, zlasti zunaj Evrope.

Türk izrazil podporo prizadevanjem za ureditev statusa GZS "Gospodarstvo pogosto ni sposobno 'korakati' skozi vrata, ki mu jih odpira gospodarska diplomacija," je poudaril predsednik republike. Izrazil je podporo prizadevanjem za ureditev statusa GZS in sistema zbornic, tako da bo lahko bolje služil slovenskemu gospodarstvu in pomagal razvijati njegov organizirani nastop v tujini.

GZS prav tako pričakuje, da bo vlada dala v proceduro s sodbo ustavnega sodišča usklajen zakon o gospodarskih zbornicah, ki naj bi uredil članstvo podjetij v posameznih zbornicah in zbornicam dodelil posamezna javna pooblastila, ki bi pomagala pri preboju slovenskih podjetij na tujih trgih.