Sobota,
30. 3. 2013,
12.11

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 30. 3. 2013, 12.11

7 let, 7 mesecev

Stepišnik: Ministrstvo mora postati dober servis gospodarstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik je v petek v okviru delovnega obiska v Mestni občini Velenje obiskal tudi Gorenje, kjer si je ogledal proizvodnjo pralnih strojev.

Minister Stanko Stepišnik je ob obisku proizvajalca bele tehnike izpostavil, da je ena izmed prioritetnih nalog vlade ohranjanje delovnih mest in zagotavljanje novih. "Cilj ministrstva je postati dober servis gospodarstvu in med drugim zagotoviti potrebno podporo izvozno usmerjenim podjetjem," so njegove besede povzeli v Gorenju.

Minister si je ogledal proizvodnjo pralnih strojev in orodjarno Kot so zapisali v sporočilu za javnost, si je minister skupaj s predsednikom uprave Franjem Bobincem ter članoma uprave Brankom Apatom in Petrom Groznikom ogledal proizvodnjo pralnih strojev, ki jo je Gorenje v preteklih tednih iz tovarne na Švedskem preselilo na svojo osrednjo lokacijo v Velenju. Minister si je skupaj z delegacijo ogledal tudi Gorenje Orodjarno, ki je druga največja orodjarna v Sloveniji in ena izmed večjih v regiji. Obisk v Gorenju je zaključil z ogledom visokotehnološkega logističnega centra Navis in razstavno-prodajnega salona.

Bobinac je v pogovorih s Stepišnikom, poslancem Jožefom Kavtičnikom in državnim sekretarjem v kabinetu predsednice vlade Gašparjem Gašparjem Mišičem izrazil zadovoljstvo, da je minister na enem izmed svojih prvih delovnih obiskov prišel prav v Gorenje, ki je največji slovenski izvoznik. Gostom je predstavil Gorenjeve ključne aktivnosti za uresničevanje zastavljene strategije v obdobju 2012-2015.

Apat je medtem gostom pojasnil, da ima Gorenje v Sloveniji močno mrežo dobaviteljev in da slovenski dobavitelji zagotavljajo kar četrtino celotne vrednosti dobav repromateriala, Groznik pa jim je opisal aktivnosti na področju zniževanja zadolženosti.