Petek,
28. 9. 2012,
16.20

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 9. 2012, 16.20

7 let, 7 mesecev

Produkt leta tudi v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Največja javnomnenjska raziskava novih izdelkov v industriji široke potrošnje na svetu Produkt leta, je prišla v Slovenijo. Koncept, ustanovljen pred 25 leti v Franciji, danes deluje v 28 državah.

Marketinški koncept ima v vseh državah isti namen: bližnjica potrošnikom k najboljšim produktom na trgu in nagrajevanje proizvajalcev za kakovost in inovativnost, piše na spletnih straneh Produkta leta. Produkt leta tako vsako leto sprejema vpise izdelkov široke potrošnje, ki so se na slovenskem tržišču pojavili pred manj kot 36 meseci, bodisi kot popolnoma nov produkt bodisi kot znatno spremenjen. Ključen kriterij pri izbiri najboljšega produkta pa je inovativnost.

Žirija produkte razvrsti v posamezne kategorije (hrana, pijača, izdelki za osebno nego, gospodinjski pripomočki, izdelki za gospodinjsko nego …), transparentnost izbora pa zagotavlja tudi neodvisna javnomnenjska raziskava svetovno priznane raziskovalne agencije ACNielsen Slovenija na nacionalnem reprezentativnem vzorcu, s katero izberejo zmagovalca kategorije.

Sinoči so tako v Plaza Hotelu v Ljubljani člani žirije na podlagi osebne presoje podali oceno vsem 51 nominiranim izdelkom in linijam izdelkov v osnovanih 16 kategorijah. Izdelke so preizkusili, testirali oziroma okusili z namenom podelitve ocene o atraktivnosti, inovativnosti in dodani vrednosti inovacije za potrošnika. Žirija je nato izločila produkte, ki nimajo nobene inovativnosti ali nove koristnosti, ki bi jo kupci pridobili z nakupom izdelka.

Na podlagi te povprečne ocene se izdelki uvrstijo v finale, kar pa pomeni, da bodo nato obravnavani v nacionalno reprezentativni javnomnenjski raziskavi potrošnikov, ki se bo izvajala v prihodnjem mesecu. Potrošniki na podlagi izkušnje ob uporabi izdelkov odločijo, kateri izmed novih izdelkov v posamezni kategoriji so jim prinesli najvišjo dodano vrednost, koristnost in zadovoljstvo. Nacionalno raziskavo izvaja ugledno, mednarodno raziskovalno podjetje ACNielsen.

Zmagovalni izdelek prejme naziv in možnost uporabe pečata Izbran produkt leta. Izdelek s pečatom pa naj bi potrošnikom ob nakupu zagotavljal preverjen, varen in referenčen nakup.