David Kos

Torek,
18. 3. 2014,
10.10

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 18. 3. 2014, 10.10

7 let, 7 mesecev

Podjetje TIB bi odpisalo milijon evrov dolga do države

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Podjetje TIB Transport iz Ilirske Bistrice se bo po neuspešnem iskanju strateškega vlagatelja reševalo tudi tako, da bo odpisalo za milijon evrov davčnih obveznosti.

Država bo morala za sanacijo transportnega podjetja TIB Transport iz Ilirske Bistrice, ki je bilo pred leti v lasti Zdenka Pavčka, danes pa ga obvladuje javnosti praktično neznani Mariborčan, prispevati še vsaj milijon evrov, v Dnevniku piše Tomaž Modic. Podjetje s 115 zaposlenimi je pred letom in pol dobilo novega lastnika, nadzornik podjetja pa je postal vplivni lobist Drago Isajlović.

Podjetje je namreč po dolgotrajnem in neuspešnem iskanju strateškega vlagatelja in z njim svežih sredstev na okrožno sodišče v Kopru vložilo predlog za začetek postopka prisilne poravnave.

Podjetje bi odpisalo 3 milijone evrov obveznosti Po njihovem načrtu bi se po pisanju Dnevnika pred bankrotom reševali tako, da bi odpisali za več kot tri milijone evrov obveznosti do bank in drugih upnikov.

Daleč največje breme prisilne poravnave TIB Transporta bi morala nositi država. Davčna uprava (Durs) je visoko na vrhu seznama nezavarovanih upnikov, saj ji družba dolguje kar 1,3 milijona evrov. Če so zavarovanim upnikom predlagali, naj se odpovedo večini zahtevkov, bo moral Durs sprejeti 25-odstotno poplačilo ali pa se sprijazniti s stečajem in drobtinicami, še piše Dnevnikov novinar Tomaž Modic.