Nedelja,
12. 5. 2013,
10.22

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 12. 5. 2013, 10.22

7 let, 8 mesecev

OZS bo prihodnji teden dobila novega predsednika upravnega odbora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo prihodnji teden dobila novega predsednika upravnega odbora. Za to mesto se potegujeta Franc Vesel in Branko Meh.

Novega predsednika upravnega odbora bo 14. maja potrjevala skupščina zbornice, so pojasnili na zbornici. Skupščina zbornice je namreč 15. aprila odločala o zaupnici vodstvu zbornice - medtem ko je predsednik Alojz Kovšca zaupnico dobil, pa predsednik upravnega odbora Janez Kaker ni bil deležen zaupanja.

Od 82 prisotnih poslancev je glasove na skupščini oddalo 81 poslancev. Kovšco je na tajnem glasovanju podprlo 43 poslancev, 38 jih je bilo proti, medtem ko je Kaker prejel 36 glasov podpore, 45 poslancev pa je glasovalo za njegovo razrešitev. Skupščina OZS sicer šteje 94 poslancev.

Takrat je Kovšca, ki se je skupščini zahvalil za izkazano zaupnico, dejal, da bo o vodenju zbornice še razmislil, saj se je po izglasovani nezaupnici Kakru znašel v "velikem moralnem precepu". Njegova odločitev o vodenju zbornice utegne biti znana prav na tokratni skupščini, ko bodo potrjevali novega predsednika upravnega odbora OZS.

Vesel je sicer predsednik območne obrtne zbornice Ribnica, Meh pa je predsednik območne obrtne zbornice Velenje.