Sreda,
22. 5. 2013,
11.34

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 22. 5. 2013, 11.34

7 let, 8 mesecev

Marketinška direktorica leta 2013 je Darja Teržan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Prvi dan 18. Slovenske marketinške konference se je končal z razglasitvijo marketinškega direktorja leta 2013 in marketinškega upa leta 2013 za najboljše magistrsko delo s področja trženja.

Naziv marketinška direktorica leta 2013 je osvojila Darja Teržan, vodja strateškega marketinga in razvoja v Mlekarni Celeia. Poleg nje sta se za naziv potegovala še Nataša Hajdinjak, direktorica Službe za marketing Skupine Helios, Helios Domžale, in Jožko Križan, direktor marketinga v Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez, so sporočili z Društva za marketing Slovenije.

Marketinški up 2013: Animoznost porabnikov in nakup tujih izdelkov: empirična raziskava v Sloveniji Avtorici Lejla Perviz in Tina Geč v svojem magistrskem delu z naslovom: "Animoznost porabnikov in nakup tujih izdelkov: empirična raziskava v Sloveniji" (Consumer animosity and foreign product purchase: An empirical investigation in Slovenia) poglobljeno raziskujeta izjemno zanimiv in sodoben koncept animoznosti oziroma nenaklonjenosti porabnikov v povezavi z nakupnim vedenjem izdelkov in storitev, ki jih zaznavajo kot "tuje" oziroma izvirajoče iz specifične tuje države.

Avtorici sta si za osrednji namen dela zastavili proučitev animoznosti porabnikov, njenega odnosa do etnocentrizma porabnikov ter njenega vpliva na presojo kakovosti in nakup tujih izdelkov. Poleg tega je bil njun namen tudi razviti globlje razumevanje konstrukta animoznosti v Sloveniji.

Komisija je z enotnimi ocenami potrdila, da sta avtorici s svojim magistrskim delom, ki sta ga pripravili na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pod mentorstvom redne profesorice dr. Irene Vida in somentorstvom izredne profesorice dr. Tanje Dmitrović, pokazali dobršno mero raziskovalnega duha ter tako na teoretični kot na empirični ravni zasnovali odlično raziskovalno delo s praktičnimi implikacijami. Zato je komisija Lejlo Perviz in Tino Geč izbrala za marketinški up 2012, so v sporočilu za medije zapisali v Društvu za marketing Slovenije.