Sobota,
21. 4. 2012,
8.28

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 21. 4. 2012, 8.28

7 let, 7 mesecev

Februarja v slovenskih klavnicah zaklanih manj živali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Februarja je bilo v klavnicah v Sloveniji zaklanih manj živali kot mesec pred tem, kažejo podatki državnega statističnega urada.

Najbolj je v slovenskih klavnicah februarja na mesečni ravni upadel zakol prašičev, medtem ko se je v primerjavi z januarjem povečal le zakol ovc, in to za približno 30 odstotkov.

Februarja narasel le zakol ovc V slovenskih klavnicah so v februarju zaklali za približno 12 odstotkov manj prašičev, za približno devet odstotkov manj konj, za približno šest odstotkov manj goveda in za približno šest odstotkov manj perutnine kot v januarju. Februarja je narasel le zakol ovc, in to za približno 30 odstotkov.

Tudi masa v februarju zaklanih ovc je bila za približno 48 odstotkov večja kot januarja, masa vseh drugih v februarju zaklanih živali pa je bila manjša kot januarja.

Na medletni ravni so februarja v slovenskih klavnicah zaklali za skoraj 17 odstotkov več ovc, za skoraj tri odstotke več prašičev in za skoraj tri odstotke več perutnine, hkrati pa za skoraj štiri odstotke manj konj in prav tako za skoraj štiri odstotke manj goveda.

Zaklali 260 glav uvoženega goveda, kar je skoraj 41 odstotkov manj kot mesec pred tem Za maso v februarju zaklanih živali na medletni ravni veljajo podobni trendi kot za število zaklanih živali. Večje kot februarja lani so bile masa zaklanih ovc (za nekaj več kot 20 odstotkov), masa zaklane perutnine (za skoraj 19 odstotkov) in masa zaklanih prašičev (za nekaj več kot pet odstotkov), manjši pa sta bili masa zaklanih konj (za malo manj kot pet odstotkov) in masa zaklanega goveda (za približno štiri odstotke).

V februarju so v klavnicah zaklali 260 glav uvoženega goveda, kar je skoraj 41 odstotkov manj kot mesec pred tem. To govedo je bilo uvoženo iz Madžarske in iz Slovaške.