Nedelja,
15. 9. 2024,
8.52

Osveženo pred

25 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Natisni članek

vreme nevihta neurje vetrolom veter

Nedelja, 15. 9. 2024, 8.52

25 minut

Močan veter podiral drevesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,92
Vetrolom | Fotografija prikazuje enega od preteklih vetrolomov v Sloveniji.  | Foto Žiga Bačnar / Meteoinfo Slovenija

Fotografija prikazuje enega od preteklih vetrolomov v Sloveniji.

Foto: Žiga Bačnar / Meteoinfo Slovenija

V noči na nedeljo je močan veter podiral drevesa. Največ težav je povzročil na območju Brežic, Celja, Kranja, Kopra, Maribora, Murske Sobote, Nove Gorice in Slovenj Gradca, kjer so regijski centri zabeležili 24 dogodkov, so navedli v Upravi RS za zaščito in reševanje.

V Topolšici se je danes zgodaj dopoldan sprožila sirena za splošno nevarnost, saj je močan veter podiral drevje in odkrival strehe, so na družbenih omrežjih sporočili iz Krajevne skupnosti Topolšica. Veter je podrl več dreves na cesti proti Slemenu in pri Banku, gasilci pa odsvetujejo nenujne poti.

Močan veter je podiral drevesa na cestišče in na dveh večstanovanjskih objektih odkril streho drugod po državi. Posredovalo je 21 gasilskih enot, od tega ena poklicna, ter druge službe, ki so podrta drevesa odstranjevali in občanom nudili pomoč pri zaščiti poškodovanih ostrešij, so navedli.

O vetrolomu so poročali na območjih občin Dobrna, Gornji Grad, Laško, Luče, Mozirje, Ormož, Solčava in Velenje ter na območju Podgorja. Zgodil se je tudi na regionalni cesti v Podklancu ter na regionalni cesti v Tolstem vrhu.

Ob tem so opozorili, da bo po podatkih agencije za okolje do večera pod Karavankami, Kamniško-savinjskimi Alpami in na severovzhodu države pihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Za severozahod in severovzhod države danes velja oranžno opozorilo. Zvečer in ponoči bo veter postopno oslabel.

Preberite tudi:

Poljska
Novice V več državah srednje Evrope izredne razmere zaradi vremena #video
David Florjančič
Novice Siolov vremenoslovec David Florjančič: "Ljudje od nas včasih pričakujejo nemogoče"