Sreda,
19. 10. 2011,
19.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 10. 2011, 19.13

8 let

Motorola predstavila pametni mobilnik droid razr

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ameriški proizvajalec mobilnih telefonov Motorola Mobility je predstavil nov pametni mobilni telefon droid razr.

Podjetje s tem ponovno oživlja ime razr, ki ga je nosil prenosni telefon, ki je Motoroli znatno pomagal do tega, da je nekoč zasedala mesto mesto drugega največjega proizvajalca mobilnikov na svetu.

Z novim razrom ponoven vzpon Motorole? Motorola se bo s pomočjo novega razra poskušala znova vpisati med glavne igralce na hitro rastočem trgu pametnih mobilnikov, ki ga v zadnjih letih najbolj močno zaznamuje prav tako ameriški Apple s svojimi iphoni. Motorola Mobility je danes šele osmi največji proizvajalec mobilnikov na svetu.

Googlov operacijski sistem Android Droid razr ima velik zaslon, občutljiv na dotik, nameščen ima Googlov operacijski sistem Android, ameriški mobilni operater Verizon Wireless, ki ga bo ob naročniški vezavi prodajal po subvencionirani ceni, pa bo prednaročila zanj začel sprejemati 27. oktobra. Novi razr bo podpiral tudi tehnologijo mobilne telefonije četrte generacije LTE.

Ime razr dobro zapisano med potrošniki V družbi Motorola Mobility so pojasnili, da so se za oživitev imena odločili, ker so raziskave pokazale, da se je ime razr dobro zapisalo v spomin potrošnikov in da ti pravijo, da je bolj verjetno, da bi kupili telefon, ki nosi omenjeno ime. Novi razr bo v ZDA pri Verizonu na voljo pod imenom droid razr, v tujini pa naj bi ga Motorola tržila le pod imenom razr.

Motorolo prevzema Google Pri tem velja spomniti, da se je Motorola zaradi slabih poslovnih rezultatov januarja razcepila na dve ločeni podjetji, pri čemer je mobilna telefonija šla pod okrilje družbe Motorola Mobility. Slednjo za 12,5 milijarde dolarjev prevzema ameriški spletni velikan Google.