Četrtek,
3. 1. 2013,
7.35

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 3. 1. 2013, 7.35

8 let, 5 mesecev

VIDEO: Bežal pred policisti in povzročil hudo prometno nesrečo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na gorenjski avtocesti na izvozu za Lesce se je ponoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila hudo poškodovana avstrijski državljan, ki je bil na begu pred policijo, in policist.

Okoli ene ure zjutraj so policisti pri kontroli prometa v Hrastjah pri Kranju želeli ustaviti 29-letnega avstrijskega državljana, ki je vozil nezanesljivo in nevarno, vendar se ta ni ustavil. V ustavljanje se je zato pri Podtaboru vključila še druga policijska patrulja, ki je tujca hotela ustaviti s postopnim zmanjševanjem hitrosti, vendar ji ni uspelo, saj se je tujec s svojim vozilom vanjo najprej zaletel, nato pa jo še prehitel.

Kot so še sporočili gorenjski policisti, se je nato v pregon vključila tretja patrulja in pri izvozu z avtoceste za Brezje postavila stinger, čez katerega je voznik zapeljal, vendar vozila še vedno ni hotel ustaviti. "S predrtimi pnevmatikami je namreč vozil naprej in najprej trčil v odbojno ograjo, potem pa silovito še v vozilo četrte policijske patrulje, ki je tujca s prižganimi modrimi lučmi čakala na zaviralnem pasu izvoza z avtoceste za Lesce. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo policistov odbilo okoli 50 metrov naprej, policista in dva službena psa pa so ostali ukleščeni v vozilu."

Oba policista so rešili gasilci, službena psa pa sta poginila na kraju nesreče. Avstrijski državljan in en policist sta v prometni nesreči utrpela hude poškodbe, trije policisti pa so bili lažje poškodovani, so še sporočili gorenjski policisti.