Tina Vovk

Torek,
2. 9. 2014,
13.56

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 2. 9. 2014, 13.56

8 let, 4 mesece

Drzna roparska napada na starejši ženski

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ljubljanski in mariborski policisti so včeraj obravnavali primera, ko je mlajši moški napadel starejšo ženko in jo oropal. Ženska v Mariboru je lažje poškodovana, obe pa sta bili ob nekaj sto evrov.

Na območju Šiške je okoli 14. ure neznani mlajši moški v hodniku stanovanjskega bloka pristopil do 86-letne občanke in ji v trenutku njene nepazljivosti iz žepa jakne odtujil dve hranilni knjižici in nekaj sto evrov.

Obrnil se je in jo še enkrat napadel V Mariboru pa je nekaj po 11. uri dopoldne med sprehajanjem po Ulici Šercerjeve brigade v smeri Župančičeve ulice za 84-letno Mariborčanko pripeljal neznani kolesar, jo prijel za torbico, ki jo je nosila v levi roki, a ji torbice ni iztrgal iz rok in se odpeljal nekaj metrov naprej. Nato se je obrnil, se pripeljal nazaj do oškodovanke, jo tako odrinil, da je padla po tleh, in ji iztrgal torbico iz rok.

Po tatvini je neznani storilec – policija je sporočila, da gre za mlajšega fanta, višje in vitke postave, oblečenega v majico s kapuco, ki jo je imel tesno zavezano prek obraza, in trenirko sivo-modre barve – pobegnil med bližnje bloke. Torbica je bila rjave barve, v njej pa je imela oškodovanka denarnico, mobilni telefon in osebne predmete. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov. Ob padcu se je ženska lažje telesno poškodovala.