Sreda,
6. 3. 2013,
16.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 6. 3. 2013, 16.13

8 let, 5 mesecev

Damijan Janković stanovanjskemu skladu dolguje skoraj milijon evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Damijan Janković je leta 2008 prek družbe Composita v Rožni Dolini pri Novi Gorici kupil hektar in pol veliko zemljišče, kupnine zanj pa še vedno ni poravnal.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani se je začela obravnava zaradi spora med družbo Composita, ki je v stoodstotni lasti Jankovićeve Electe, in novogoriškim stanovanjskim skladom, poroča Dnevnik. Stanovanjski sklad je namreč leta 2008 družbi Composita prodal 17 zemljišč, zadnja pa za ta zemljišča še vedno ni plačala malo manj kot polovice zneska. Stanovanjski sklad zato družbo Composita toži za slabih 900.000 evrov.

Damijan Janković je sicer po poročanju Dnevnika dejal, da plačilo še ni zapadlo, saj da so se zavezali, da ga bodo poravnali deset dni po pridobljenem gradbenem dovoljenju za komunalno opremo, ki pa ga še nimajo. Dodal je, da razmere niso tako preproste, saj se morajo o urejanju komunalne infrastrukture strinjati vsi lastniki zemljišč zazidalnega kompleksa nad Rožno Dolino. Je pa Janković za Dnevnik zagotovil, da načrtov še niso opustili.

Na Upravni enoti v Novi Gorici so sicer potrdili, da je družba Composita leta 2009 vložila zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja za gradnjo stanovanjskih stavb, a da je bila ta nepopolna, zato so zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja zavrnili.

Direktorica novogoriškega stanovanjskega sklada Nataša Leban je za Dnevnik povedala, da je velika verjetnost, da bi tožbo dobili, ali bodo dobili tudi denar, pa je težko reči. Pritrdila je sicer navedbam, da Janković oziroma njegova družba gradbenega dovoljenja še nima, a dodala, da tudi ni bila kaj posebno aktivna, da bi ga pridobila.

Dnevnik še piše, da družba Composita nima nobenega zaposlenega in da v zadnjih letih posluje z izgubo. Janković je sicer dejal, da gre za projektno družbo, ki je v mirovanju in čaka na projekte. Prepričan je, da jim sodišče ne bo naložilo poravnave dolga, saj za to niso izpolnjeni pogoji. Lebanova pa je dejala, da so naložbe, za katere so namenili ta denar, vseeno izpeljali, a je dolgovani znesek zanje bistvenega pomena zdaj, poroča Dnevnik. "Vložili bi ga v gradnjo ali nakup neprofitnih stanovanj. Brez zadolževanja bi lahko gradili prepotrebna stanovanja. Na listi imamo trenutno 160 prosilcev, vse več je izrednih dodelitev neprofitnih stanovanj za tiste, ki ostanejo brez strehe nad glavo ali zaradi nasilja v družini. Potrebe so velike," je še povedala direktorica novogoriškega stanovanjskega sklada Nataša Leban.