Ciril Komotar

Petek,
27. 5. 2016,
15.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petek, 27. 5. 2016, 15.01

6 let, 7 mesecev

Slovenski poslovni avtomobil leta je renault talisman, lovorika najlepšega v roke BMW

Slovenski poslovni avtomobil leta je renault talisman

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Poslovni avto leta 2016 | Foto Finance

Foto: Finance

Poslovni avto leta po izboru časnika Finance je postal renault talisman. Renaultovo dobro formo je z lovoriko službeni avto leta potrdil razred manjši megane, naziv managerskega avta je osvojil mercedes-benz razreda E, EKO avtomobil leta je postal Toyotin prius, najlepši avtomobil leta pa je BMW serije 7. Oplova astra, ki je postala slovenski avtomobil leta, se je v tokratnem izboru zadovoljila s priznanjem za avtomobilsko inovacijo leta – intelliLux LED-matričnimi žarometi.

Časnik Finance zmagovalca izbral že dvanajstič zapored

Časnik Finance je ponovno uspešno organiziral in izpeljal dogodek PAL – poslovni avtomobil leta in priznanja podelil vozilom petih različnih znamk – štirim evropskim in eni japonski. Poleg novinarjev časnika Finance so točke podeljevali tudi njihovi bralci.

Poslovni avto leta 2016 | Foto: Finance Foto: Finance

V kategoriji službeni avto leta je renault megane slavil pred opel astro, fordom C-max, peugeotom 208 in fiatom tipo. Renault talisman je lovoriko speljal audiju A4, tretji je bil Škodin superb, četrti jaguar XE in peta toyota avensis. Mercedes E je kot managerski avto premočno zmagal pred audijem A6, BMW-jem serije 7, jaguarjem XF in lexusom RX. V kategoriji je imela toyota prius dostojno konkurenco v BMW-ju 225xe active tourer, bratskem aurisu hybridu, volkswagnu golfu GTE in peugeotu 208 blueHDI75.

Oplova astra je upravičeno dobila nagrado za avtomobilsko inovacijo letošnjega leta – matrične LED-luči je premierno vpeljala v nižji srednji razred in tako do pred kratkim kupcem z nižjo kupno močjo omogočila dostop do tehnologije, ki je bila do pred kratkim rezervirana za voznike bistveno večjih in dražjih vozil.

Člani menedžerske žirije, ki so za najboljšega novinca proglasili Mercedesovo najnovejšo limuzino, razred E, so bili: Matej Denovnik, vodja logistike v EnergoTušu, Iztok Podkrižnik, direktor družbe Podkrižnik, Jure Knez, direktor Dawesofta, Toni Balažič, predsednik uprave Mercatorja, Mira K Veljič, direktorica Name, Enzo Smrekar, generalni direktor Atlantic Grupe, Aleksandra Brdar, članica uprave NLB Skladi, Roni Kordiš (blog HAD) in Rok Rozman, direktor pravne službe v Unicredit Banki. | Foto: Finance Člani menedžerske žirije, ki so za najboljšega novinca proglasili Mercedesovo najnovejšo limuzino, razred E, so bili: Matej Denovnik, vodja logistike v EnergoTušu, Iztok Podkrižnik, direktor družbe Podkrižnik, Jure Knez, direktor Dawesofta, Toni Balažič, predsednik uprave Mercatorja, Mira K Veljič, direktorica Name, Enzo Smrekar, generalni direktor Atlantic Grupe, Aleksandra Brdar, članica uprave NLB Skladi, Roni Kordiš (blog HAD) in Rok Rozman, direktor pravne službe v Unicredit Banki. Foto: Finance