Ponedeljek,
23. 5. 2016,
5.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 5.00

6 let, 7 mesecev

Domača predstavitev prenovljenega modela

Prenovljeni kia cee'd – manjše lepotne spremembe in pomembnejši vsebinski dodatki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Za prenovljeno kio cee'd se je od začetka letošnjega leta že odločilo okoli tristo kupcev. Razlog za pozno domačo predstavitev je v tem, da ta korejski tekmec golfu sprva še ni bil na voljo v vseh različicah oziroma z vsemi stopnjami opreme.

Poudarki

- Z več kot milijon proizvedenimi primerki je cee'd poleg modela sportage glavni adut Kie na evropskem avtomobilskem trgu.
- Prenova je posegla na vse tri karoserijske izvedbe, se pravi petvratnega cee'da, trivratnega pro cee'da in karavana cee'd sportswagon. 
- Prenovljenim in varčnejšim motorjem se je pridružil nov, trivaljni litrski turbobencinski motor. Poleg serijsko vgrajenih šeststopenjskih ročnih menjalnikov so na izbiro še samodejni in sedemstopenjski menjalniki z dvema sklopkama.
- Po predvidevanjih uvoznika se bo do konca letošnjega leta za novega cee'da odločilo tisoč kupcev. 60 odstotkov naj bi jih izbralo petvratno različico, 30 trivratno, deset odstotkov pa naj bi jih poseglo po karavanu.

Manjši oblikovni popravki

Vse tri karoserijske različice imajo spremenjena odbijača in bolj kakovostno notranjo opremo z boljšo zvočno izolacijo. Za doplačilo oziroma pri najvišjih stopnjah opreme so na voljo nova 16- in 17-palčna lita platišča ter vpadljive LED-luči v višini sprednjega odbijača ter zadnje na novo oblikovane LED-luči.

Preoblikovan zadnji odbijač in modernejši videz zadnjih lučk. | Foto: Preoblikovan zadnji odbijač in modernejši videz zadnjih lučk.

Cee'd sledi evropskim smernicam

Poleg uvajanja litrskega "downsizing" motorja lahko to trditev upravičimo z boljšo opremo pri dražjih različicah. Na primer s sistemom za opozorila na hitrostne omejitve, zaznavanjem mrtvega kota, opozorilom pri vzvratni vožnji s parkirišča, novim avdiovizualnim navigacijskim sistemom TomTom s sedemletnim brezplačnim posodabljanjem …

Plus 400 evrov za pet vrat in še 1000 za karavan minus 4.500 na vse skupaj

Po uradnem ceniku najcenejši trivratni pro cee'd 1.4 CVVT stane 15.190 evrov. Za petvratnega je treba dodati 400 evrov, za cee'd sportswagon pa še 1000 evrov več. V času posebne ponudbe znaša akcijski popust za novega cee'da 4.500 evrov.

Cenovni razpon med najnižjo in najvišjo stopnjo opreme je pri različici 1.6 CRDi VGT 5.100 evrov, pri 1.4 CVVT 3.700 evrov, pri preostalih pa tisočaka manj.

Med množico dodatne opreme izstopata menjalnik z dvema sklopkama (1.600 evrov) in športni paket GT-Line, ki za 1.500 evrov vključuje dnevne in zadnje LED-luči ter meglenke v obliki ledenih kock, športna odbijača in pragova, kromirane okenske obrobe, 17-palčna platišča, dvojno izpušno cev, parkirne senzorje in oblazinjenje GT-Line s športnimi stopalkami.

Dimenzije prenovljenega cee'da so ostale nespremenjene. | Foto: Dimenzije prenovljenega cee'da so ostale nespremenjene.

Litrski trivaljni motor je prvi primer downsizinga pri vozilih znamke Kia. | Foto: Litrski trivaljni motor je prvi primer downsizinga pri vozilih znamke Kia.

Minimalno, za večino neopazno spremenjena notranjost. | Foto: Minimalno, za večino neopazno spremenjena notranjost.