Torek,
8. 1. 2013,
13.12

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2013, 13.12

8 let, 3 mesece

Avtomobilski sedež prihodnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nekateri avtomobilski sedeži omogočajo nastavitev v kar 22. parametrih. Katera je tista prava, udobna in funkcionalna pozicija? Z aplikacijo SmartFit bo iskanje pravega položaja preprostejše.

Pravilna nastavitev voznikovega sedeža je ključnega pomena pri počutju voznika in ob utrujenosti voznika na daljši vožnji. Ob pravilni nastavitvi sedeža so reakcije voznika v kriznih situacijah hitrejše in pravilnejše, voznik pa je ves čas obveščen o obnašanju vozila (prek volanskega obroča in sedeža).

Kako pravilno sedeti v avtomobilih, da hrbtenica čim manj trpi smo že obdelali. In vendar je vsak avtomobilski sedež zgodba zase, pri nekaterih se preprosto ne moremo udobno namestiti ali pa občutki za volanskim obročem niso pravi.

V takšnih primerih bi nam prav prišla aplikacija, ki jo razvijajo pri dobavitelju avtomobilskih delov Faurecia. Aplikacija SmartFit bo poskrbela za pravilno nastavitev sedeža v vašem avtomobilu.

SmartFit je preprosta aplikacija, ki na podlagi vaših dimenzij, let in morebitnih poškodb oziroma bolečin avtomobilski sedež prek povezave Bluetooth (s sedežem) nastavi po vaših parametrih. To pa pomeni, da ko vas enkrat aplikacija izmeri in si shrani podatke, se lahko usedete v katerikoli avtomobil s sistemom SmartFit in pozicija za volanom ne bi smela biti več problem.

SmartFit sistem se že premika v smeri, da bi pri bolečinah v hrbtnem delu ponudil shitsu masažo, termalno terapijo ali pri utrujenih mišicah regenerativno terapijo. Seveda bodo morali v korak s časom stopiti tudi pri izdelavi avtomobilskih sedežev, vendar pri podjetju Faurecia pričakujejo, da bodo prvi takšni avtomobilski sedeži na voljo že leta 2014.