Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 2. 2016,
9.44

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Natisni članek

advertorial Morela okulisti očala dioptrija vid laserska odprava dioptrije

Četrtek, 4. 2. 2016, 9.44

2 meseca, 1 teden

Najnovejši laser za lasersko odpravo dioptrije

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Najsodobnejša tehnologija za odpravo dioptrije je v zadnjih letih tako napredovala, da omogoča popoln vid že v petnajstih minutah, za okrevanje pa večina pacientov potrebuje le 24 ur.

Tehnološko izjemno dovršen laser

Najsodobnejši laser na področju oftalmologije, femto laser (iLASIK), omogoča najbolj zanesljive, predvidljive in stabilne rezultate pri odpravi dioptrije ter najvišjo stopnjo varnosti pri posegu. Samo to tehnologijo zato pri odpravi dioptrije uporabljajo tudi za Nasine astronavte in vojne pilote.

Več možnosti, boljši rezultati

Z iLASIK laserjem lahko odpravljamo refraktivne napake v še večjem razponu, torej od dioptrije –12.00 do +6.00. Poleg odprave kratkovidnosti, daljnovidnosti in astigmatizma ta omogoča tudi odpravo težav z bleščanjem in svetlobnimi krogi. Dodatna prednost izjemno dovršenega laserja je, da ga lahko uporabimo tudi pri pacientih, ki zaradi velikosti, oblike ukrivljenosti ali debeline roženice za osnovno operacijo LASIK sicer ne bi bili primerni.

Najsodobnejša tehnologija tako zdaj omogoča odpravo dioptrije pri več kot 95 odstotkih ljudi, ki se želijo za vedno znebiti očal.

Najhitrejše okrevanje po posegu

Zaradi svoje neinvazivnosti in izjemne natančnosti pri preoblikovanju roženičnega režnja iLASIK zagotavlja boljšo kakovost vida in omogoča najhitrejše okrevanje. Če so pacienti še pred desetimi leti po takšnem posegu za okrevanje potrebovali nekaj dni, jih danes večina popolno vidi že po 24 urah.

Kako poteka poseg z novim laserjem?

 | Foto:

Vsaka laserska operacija odprave dioptrije zahteva, da strokovnjaki najprej ustvarijo tanek reženj v roženici. Tega nato odmaknejo, da lahko z laserjem excimer zgladijo roženico v globljem sloju in tako korigirajo dioptrijo. Z iLASIKOM se izjemno tanek reženj roženice ustvari brez uporabe mehaničnega noža, imenovanega mikrokeratom, česar klasična metoda LASIK ne omogoča. To naredijo s posebnim femtosekundnim laserjem.

Prav zato se še bolj zmanjša tudi tveganje za morebitne zaplete po posegu.

Najsodobnejša tehnologija tudi v Sloveniji

Najbolj precizen femto laser, laser AMO Intralase IFS, s katerim je bilo po svetu operiranih že več kot deset milijonov pacientov, imajo tudi v očesnem centru Morela okulisti. Če že dolgo razmišljate o odpravi dioptrije, se prijavite na brezplačni pregled.

Že po prvem pregledu bo strokovnjak ugotovil, ali ste primeren kandidat za poseg oziroma kakšna vrsta operacije je najprimernejša za vaše težave z vidom. Z novimi tehnologijami so vaše možnosti danes še večje, rezultati pa še boljši.

Zakaj odprava dioptrije z laserjem iLASIK?

• mogoča korekcija večjega razpona dioptrij (od –12.00 do +6.00)

• primerna je za 95 odstotkov ljudi

• poseg je mogoče izvesti varno tudi pri nekaterih, ki niso primerni za klasično operacijo dioptrije LASIK ali SBK

• hitrejše celjenje in večja stabilnost roženice

• hitrejša povrnitev vidne ostrine

• manj tveganja za poznejšo poškodbo s pomikom režnja

• manj draženja očesa, manjša pogostost težav s suhimi očmi

• povsem neboleč poseg

 | Foto:

"Škoda, da nisem tega naredil že prej!"

Takšen je odziv večine pacientov, ki so uspešno prestali operacijo v kliniki Morela okulisti in ki lahko svet po novem občudujejo v čisto novi luči ter dokončno tudi brez korekcijskih očal.

Ne spreglejte