Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2012,
9.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 11. 2012, 9.32

8 let

Med in cimet za zdravje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z mešanico medu in cimeta lahko odpravite marsikatero zdravstveno nadlogo in izboljšate svoje počutje ter zdravje. Pa tako preprosto jo je narediti!

Za srce V med zamešajte žličko cimeta v prahu in ga kot namaz pojejte skupaj s kruhom. Ta mešanica znižuje holesterol in obnavlja žilni sistem, zato varuje pred srčnim napadom, redno uživanje pa krepi srce in pomaga pri dihanju. Ljudje, ki so že preživeli infarkt, naj si med s cimetom za zajtrk privoščijo vsak dan.

Piki žuželk Zmešajte žlico meda in dve žlici mlačne vode, nato dodajte čajno žličko cimeta v prahu. Zmes nanesite na mesto pika in jo vtrite v kožo. Bolečina popusti v nekaj minutah.

Artritis Za lajšanje bolečin v skodelico vroče vode dodajte dve žlici meda in žličko cimeta, nato popijte. Najhujše bolečine naj bi izginile v enem mesecu, ljudska modrost pa trdi, da napitek pozdravi tudi kronični artritis.

Izpadanje las Zmešajte žlico olivnega olja, žlico meda in žličko cimeta, mešanico vtrite na lasišče in pustite, da učinkuje 15 minut, nato pa lase temeljito izperite. Moškim, ki jim grozi plešavost, babice priporočajo ta recept.

Vnetje mehurja Če vas pesti vnetje mehurja, vsak dan popijte skodelico tople vode, ki ste ji dodali dve žlički cimeta v prahu in žlico medu – uničuje bakterije v sečilih.

Prehlad Ni pomembno, kako hud prehlad imate, kura z medom in cimetom ga bo učinkovito pomagala pregnati, sploh če imate še težave s kašljanjem in bolečinami v sinusih. V žlico medu natresite četrtino čajne žličke cimeta in to pojejte enkrat na dan, tri dni zaporedoma. Vsakodnevno uživanje meda in cimeta krepi imunski sistem ter varuje telo pred bakterijami in virusi.

Za boljšo prebavo Pred jedjo pojejte dve žlici medu, pomešani z žličko cimeta, tako boste lažje prebavljali in manj vas bo napenjalo.

Za dobro počutje Pravijo, da mešanica cimeta in medu podaljšuje življenje, zakaj je torej ni bi uživali? V tri skodelice vode zamešajte štiri žlice medu in žličko cimeta, zmes prevrite, da dobite čaj, ki ga pijte po četrt skodelice trikrat na dan. Vaša koža bo bolj prožna, mehkejša in manj nagubana.

Vnetja kože in akne Na aknasto kožo vsak večer pred spanjem nanesite mešanico treh žlic medu in čajne žličke cimeta, zjutraj jo sperete z mlačno vodo. Enako storite pri kožnem vnetju, le da mešanico pustite delovati na koži le pol ure, nato pa jo izperete.

Pomoč pri hujšanju Mešanica čajne žličke medu in čajne žličke cimeta, ki jo dodate kozarcu vode in popijete dvakrat na dan, preprečuje nabiranje maščobe v telesu. Užijte jo zjutraj in zvečer.

Slab zadah Kozarcu tople vode dodajte žlico meda in žličko cimeta, nato pa si z mešanico zjutraj izpirajte usta, da bo vaš dah prijeten ves dan.

Ne spreglejte