Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 1. 2015,
13.04

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zobozdravnik advertorial

Sreda, 14. 1. 2015, 13.04

2 meseca, 2 tedna

Katere slabe navade uničujejo vaše zobe?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za nasmeh v slogu prekrasne Julie Roberts se morate malo bolj potruditi: s pravilno vsakdanjo higieno in s pomočjo pravih strokovnjakov. Vas zanima, kako?

Ščetkanje dvakrat na dan da, vendar samo to ne bo zadostovalo. Za zdrav in lep nasmeh kot iz filma je treba malo več discipline in pomoči strokovnjakov. Svoje vsakdanje rituale zato obogatite z novimi, ki bodo polepšali vaše zobe in hkrati preprečili kopičenje zobnih oblog, ki nastanejo čez dan in so glavni krivec za zobne gnilobe in vnetje obzobnih tkiv.

Po ščetki vedno tudi nitka

Po večernem ščetkanju zob nikakor ne pozabite na medzobne prostore. Z nitko odstranite obloge, tako boste preprečili zadrževanje nedostopnih bakterij. Poleg nitkanja svetujemo tudi uporabo medzobnih ščetk, ki so najbolj primerne za večje medzobne predele.

Pokažite jezik!

Pri ustni higieni ne smemo zanemariti jezika, ki je prekrit z milijoni mikroorganizmov. Strokovnjaki svetujejo, da bi morali vsako jutro po prvem umivanju zob poskrbeti tudi za čiščenje jezika s primernimi pripomočki. Jezik iztegnite iz ust in s strgalom nekajkrat potegnite po površini – od korena proti konici jezika. Strgalo na koncu temeljito sperite in osušite.

Ne bojte se zobozdravnikov

Poleg kakovostne vsakodnevne nege priporočamo tudi redne preventivne obiske pri zobozdravniku. Redni pregledi in pravočasno reševanje težav ali estetskih pomanjkljivosti je osnova za zdravo življenje in nenazadnje tudi za samozavesten in sijoč nasmeh.

Izogibajte se škodljivi hrani

Veliko boste naredili tudi z izogibanjem nekaterim najbolj škodljivim jedem. Največji sovražnik zdravih zob je sladkor, ki se nahaja tako v hrani in pijači. Zato je pomembno, da iz svojih jedilnikov črtate nepotrebne vnose sladkorja ali jih zmanjšajte recimo samo na en sladki obrok na teden. Vaše telo vam bo hvaležno!

Ne spreglejte