Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2014,
14.46

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Siol.net

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet advertorial Lidl Slovenija

Sreda, 9. 7. 2014, 14.46

2 meseca, 3 tedne

Prvi koraki v boljši svet

Siol.net

S projektom Ustvarimo boljši svet smo pomagali že dvanajstim organizacijam, ki s svojim delom pomagajo ustvarjati boljši svet. Tudi vi se lahko prijavite in postanete del naše zgodbe!

V Sloveniji poteka veliko zanimivih projektov, ki skrbijo za dobrobit širše skupnosti, za bolj zdravo in zeleno okolje, za bolj urejeno okolico, za najmlajše ali morda za tiste, ki sami ne vidijo rešitve. Obenem pa vemo, da je veliko tudi dobrih zamisli in iskrene volje, da bi nekaj spremenili, pa za to potrebujete spodbudo. Zato Planet Siol.net s podjetjem Lidl Slovenija podpira dobre in inovativne korake za boljši svet. Ponosno vam predstavljamo prvih šest organizacij, ustanov, društev in zavodov, ki so z nami že zakorakali v boljši svet.

1. Letovišče Pacug zablestelo v novi podobi

 | Foto: Tik pred odprtjem sezone smo pomagali obnoviti sanitarije in prhe letovišča Pacug. Pred nami so svoje delo opravili nekateri obrtniki. Okoli objekta smo prekopali zemljo, populili plevel in zasadili zelenje. Predvsem pa smo z nasutim kamenjem in prodom onemogočili erozijo zemlje ter spodjedanje temeljev objekta. Kljub naši dobri volji in pridnim rokam obnova letovišča v Pacugu s tem še ni končana. Predvsem si želijo obnove jedilnice, kjer pa žal ne bodo dovolj le pridne roke prostovoljcev, zato k sodelovanju še vedno vabijo različna gradbena podjetja, pa tudi manjše obrtnike.

2. S prostovoljnimi vozniki v lepšo prihodnost

 | Foto: Pridružili smo se prostovoljnim voznikom, ki upokojencem nudijo brezplačen prevoz. Mreža voznikov Prostofer je nastala pred letom dni, ko je v okviru mreže za pomoč starejšim Matija padla odločitev, da je starejšim ljudem treba ponuditi pomoč pri prevozih. Izkazalo se je namreč, da je mobilnost največja težava starostnikov. Akcija, ki je namenjena medgeneracijski solidarnosti, krepitvi vezi med starejšimi in povezovanju, je v letu dni povezala že številne uporabnike prevozov in prostovoljnih voznikov, ki jih je že okrog 70. Voznikom je Lidl Slovenija podaril gorivo za 3500 prevoženih kilometrov.

3. Zdrav zajtrk v slovenskih vrtcih

 | Foto: Lidl Slovenija v 10 slovenskih vrtcih pripravil zdrav zajtrk, s katerim so želeli otrokom predstaviti pomen zdrave in uravnotežene prehrane za njihovo rast in razvoj. Projekt "Zdrav obrok za srečo otrok" je bil že lani izjemno dobro sprejet, kar potrjuje dejstvo, da se je letos za sodelovanje v projektu odločilo še več vrtcev. V okviru zdravega zajtrka v vrtcih so otrokom ponudili kakovostne izdelke Lidlovih lastnih blagovnih znamk, ki so izredno priljubljeni tudi med njihovimi kupci: sveže mleko, marelični namaz in maslo ter štručka s semeni. Otroci so izpolnili tudi prehranski semafor, ki bo otroke spominjal na to, katero hrano je priporočljivo uživati pogosto in katero malo manj.

4. Dobrodelni koncert za ljudi v stiski

 | Foto: Misel na to, da v revščini ni sam, marsikomu ogromno pomeni. Osnovna šola Žabnica pri Kranju je gostila dobrodelni koncert Kulturno umetniškega društva Bitnje, ki je lokalnemu odboru Rdečega križa podarila donacije obiskovalcev. Ti so morali vstopnico plačati s prehrambnimi izdelki. Glasbeniki in umetniki, ki so gostovali v osnovni šoli Žabnica, so za številne obiskovalce pripravili izjemen večer vrhunske glasbe in klasičnega baleta. KUD Bitnje, ki ne bi uspevalo brez zagnanih mentorjev, je aktivno stičišče bralnega krožka, študijskih krožkov, pravljičnih uric, ustvarjalnic in klekljarske delavnice. Lidl se je akciji pridružil s paketom izdelkov za osebe v stiski.

5. Prostovoljci vseh barv na festivalu prostovoljstva

 | Foto: Slovenska filantropija in Združenje za promocijo prostovoljstva že več kot dvajset let spodbujata razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Konec maja so se prostovoljci že 15. leto zapovrstjo predstavili v Ljubljani in Mariboru. Zgodbe, zakaj nekdo postane prostovoljec, so različne, a vse so navdihujoče. Lidl Slovenija je za prostovoljce na mariborskem festivalu prostovoljstva doniral bone za malico.

6. Babice 'z dežele s pletilkami ustvarjajo boljši svet

 | Foto: Pridružili smo se skupini upokojenk, ki je pred desetimi leti združila svoje moči, pravzaprav svoje pletilke, in se odločila, da bo svoj prosti čas namenila pletenju copatk za novorojenčke v jeseniški porodnišnici. Ideja o dobrodelnem pletenju je prišla iz radovljiškega medgeneracijskega društva Čebelica. Vsako leto napletejo ali nakvačkajo od 600 do 700 parov copatk. Njihovo delo je precej odvisno od dobrih darovalcev volne, ki sploh ni poceni. Lidl Slovenija je prijaznim Babicam 'z dežele doniral volno za 200 copatkov.

Drugih del predstavitve organizacij, ki smo jim pomagali pri njihovih korakih v boljši svet, sledi v petek, 18. julija.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte