Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2020,
14.06

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

priporočila advertorial dan žena film TV Telekoma Slovenije

Petek, 6. 3. 2020, 14.06

3 mesece, 1 teden

TV-priporočila

Filmsko voščilo ob dnevu žena

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
TV-priporočila: Dan žena

Pred 8. marcem, mednarodnim dnevom žena, smo na malih zaslonih poiskali filme, ki se osredotočajo na pogumne, odločne in vplivne ženske – od namišljenih Charliejevih angelčkov in stotnice Marvel do resničnih junakinj kot sta Erin Brockovich in Malala Jusafzaj.

Marec 2020 na HBO
Trendi Veličasten Levji kralj ter vrnitvi v Westworld in Svet igrač

Stotnica Marvel (Captain Marvel, 2019)

Marvelova uspešnica spremlja osebnostno potovanje Carol Danvers (Brie Larson) in njeno preobrazbo v eno od najmočnejših superjunakinj. Medtem ko galaktični spopad med sovražnima rasama doseže tudi Zemljo, se Carol pridruži peščici zaveznikov v središču vojne vihre. • V sredo, 4. 3., ob 10.10 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Marvelova uspešnica spremlja osebnostno potovanje Carol Danvers (Brie Larson) in njeno preobrazbo v eno od najmočnejših superjunakinj. Medtem ko galaktični spopad med sovražnima rasama doseže tudi Zemljo, se Carol pridruži peščici zaveznikov v središču vojne vihre. • V sredo, 4. 3., ob 10.10 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Erin Brockovich (2000)

Resnična zgodba o materi treh otrok, ki se zaposli v odvetniškem podjetju in pomaga razrešiti zaroto, v kateri je energijska korporacija zastrupljala vodo in tamkajšnje prebivalce. Julia Roberts je za naslovno vlogo prejela oskarja za najboljšo igralko. • V soboto, 7. 3., ob 22.20 na POP TV.*

 | Foto: Resnična zgodba o materi treh otrok, ki se zaposli v odvetniškem podjetju in pomaga razrešiti zaroto, v kateri je energijska korporacija zastrupljala vodo in tamkajšnje prebivalce. Julia Roberts je za naslovno vlogo prejela oskarja za najboljšo igralko. • V soboto, 7. 3., ob 22.20 na POP TV.*

Vdove (Widows, 2018)

Z oskarjem nagrajen režiser filma 12 let suženj Steve McQueen in pisateljica Gillian Flynn (Ni je več) predstavljata hvaljen kriminalni triler o štirih ženskah, ki morajo odplačati gangsterske dolgove svojih umrlih mož. Film odlikujejo odlična režija in scenarij ter izjemna igralska zasedba. • V četrtek, 12. 3., ob 22.45 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Z oskarjem nagrajen režiser filma 12 let suženj Steve McQueen in pisateljica Gillian Flynn (Ni je več) predstavljata hvaljen kriminalni triler o štirih ženskah, ki morajo odplačati gangsterske dolgove svojih umrlih mož. Film odlikujejo odlična režija in scenarij ter izjemna igralska zasedba. • V četrtek, 12. 3., ob 22.45 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Iskan (Wanted, 2008)

Fatalna ženska (Angelina Jolie) zdolgočasenega mladeniča (James McAvoy) vpelje v skrivno družbo poklicnih morilcev, ga izuri v bojnih veščinah in mu omogoči, da lahko maščuje smrt svojega odtujenega očeta. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Fatalna ženska (Angelina Jolie) zdolgočasenega mladeniča (James McAvoy) vpelje v skrivno družbo poklicnih morilcev, ga izuri v bojnih veščinah in mu omogoči, da lahko maščuje smrt svojega odtujenega očeta. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Jackie Brown (1997)

V edinem filmu, ki ga je Quentin Tarantino posnel po knjižni predlogi (Rumov punč Elmorja Leonarda), spremljamo stevardeso v srednjih letih (Pam Grier), ki za preprodajalca orožja (Samuel L. Jackson) čez mehiško mejo tihotapi denar. Ko jo pri tem zalotita FBI-jeva agenta, ji ponudita priložnost za sodelovanje in izhod iz godlje, ki jo Jackie odlično izkoristi. • V soboto, 7. 3., ob 16.25 na AMC.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: V edinem filmu, ki ga je Quentin Tarantino posnel po knjižni predlogi (Rumov punč Elmorja Leonarda), spremljamo stevardeso v srednjih letih (Pam Grier), ki za preprodajalca orožja (Samuel L. Jackson) čez mehiško mejo tihotapi denar. Ko jo pri tem zalotita FBI-jeva agenta, ji ponudita priložnost za sodelovanje in izhod iz godlje, ki jo Jackie odlično izkoristi. • V soboto, 7. 3., ob 16.25 na AMC.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Zlati medved, Berlinale, Zla ni, Mohammad Rasoulof
Trendi Zlati medved 70. Berlinala filmu Zla ni iranskega režiserja Mohammada Rasoulofa

Oceanovih 8 (Ocean's 8, 2018)

Akcijska kriminalna komedija o skupini pretkanih zločink, ki načrtuje zahteven rop na prestižni Met gali v New Yorku. V nadaljevanju izjemno uspešne trilogije Stevena Soderbergha vas bo zabavala bleščeča igralska zasedba na čelu s Sandro Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway in Rihanno.• V sredo, 5. 3., ob 2.20 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Akcijska kriminalna komedija o skupini pretkanih zločink, ki načrtuje zahteven rop na prestižni Met gali v New Yorku. V nadaljevanju izjemno uspešne trilogije Stevena Soderbergha vas bo zabavala bleščeča igralska zasedba na čelu s Sandro Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway in Rihanno.• V sredo, 5. 3., ob 2.20 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

G.I. Jane (1997)

Akcijska drama Ridleyja Scotta pripoveduje izmišljeno zgodbo o prvi ženski, ki je poskušala opraviti zahtevno trimesečno vojaško urjenje v mornarskem oporišču Catalano na Floridi. Demi Moore je lani izdala spomine in v njih navedla ta film kot svoj najponosnejši poklicni dosežek. • V nedeljo, 1. 3., ob 8.25 na FOX Movies.*

 | Foto: Akcijska drama Ridleyja Scotta pripoveduje izmišljeno zgodbo o prvi ženski, ki je poskušala opraviti zahtevno trimesečno vojaško urjenje v mornarskem oporišču Catalano na Floridi. Demi Moore je lani izdala spomine in v njih navedla ta film kot svoj najponosnejši poklicni dosežek. • V nedeljo, 1. 3., ob 8.25 na FOX Movies.*

Ubila bom Billa – 1. in 2. del (Kill Bill: Vol. 1 & Vol. 2, 2003/2004)

Ker so mogoči ženski liki in nasilje Tarantinov zaščitni znak, vas ne bi smelo presenetiti, da so se v izboru znašli kar trije njegovi filmi oziroma dva, če obravnavate Ubila bom Billa kot enoten film. V njem se elitna morilka (Uma Thurman) po petih letih kome maščuje nekdanjim sodelavcem in okrutnemu vodji skupine (David Carradine). • 1. del: v petek, 6. 3., ob 23.25 na Cinestar TV 1. │ 2. del: v soboto, 7. 3., ob 1.25 na Cinestar TV 1. │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Ker so mogoči ženski liki in nasilje Tarantinov zaščitni znak, vas ne bi smelo presenetiti, da so se v izboru znašli kar trije njegovi filmi oziroma dva, če obravnavate Ubila bom Billa kot enoten film. V njem se elitna morilka (Uma Thurman) po petih letih kome maščuje nekdanjim sodelavcem in okrutnemu vodji skupine (David Carradine). • 1. del: v petek, 6. 3., ob 23.25 na Cinestar TV 1. │ 2. del: v soboto, 7. 3., ob 1.25 na Cinestar TV 1. │ Tudi na HBO OD/GO.

Franšiza Charliejevi angelčki (Charlie's Angels)

Zgodba o ženski detektivski trojici, ki se pri svojem delu pomaga z vrhunsko tehnologijo in različnimi tehnikami borilnih veščin, je sprva zaživela v formatu TV-serije, pozneje pa so po njej posneli še tri celovečerce. V prvih dveh so jih upodobile Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, v najnovejšem filmu pa so jih zamenjale Kristen Stewart, Naomi Scott in Ella Balinska. • Charliejevi angelčki (2000): v soboto, 7. 3., ob 14.20 na AXN.* │ Charliejevi angelčki: S polno brzino (2003): v soboto, 7. 3., ob 16.15 na AXN.* │ Charliejevi angelčki (2019) so na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Zgodba o ženski detektivski trojici, ki se pri svojem delu pomaga z vrhunsko tehnologijo in različnimi tehnikami borilnih veščin, je sprva zaživela v formatu TV-serije, pozneje pa so po njej posneli še tri celovečerce. V prvih dveh so jih upodobile Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, v najnovejšem filmu pa so jih zamenjale Kristen Stewart, Naomi Scott in Ella Balinska. • Charliejevi angelčki (2000): v soboto, 7. 3., ob 14.20 na AXN.* │ Charliejevi angelčki: S polno brzino (2003): v soboto, 7. 3., ob 16.15 na AXN.* │ Charliejevi angelčki (2019) so na voljo v videoteki DKino.

Imenoval me je Malala (He Named Me Malala, 2015)

Z bafto nagrajen dokumentarec Davisa Guggenheima (Neprijetna resnica) govori o pakistanski najstnici, ki so jo talibani napadli, ker se je zavzemala za izobraževanje deklet. Malala Yousafzai je napad preživela in postala najmlajša dobitnica Nobelove nagrade za mir. • V videoteki DKino.

 | Foto: Z bafto nagrajen dokumentarec Davisa Guggenheima (Neprijetna resnica) govori o pakistanski najstnici, ki so jo talibani napadli, ker se je zavzemala za izobraževanje deklet. Malala Yousafzai je napad preživela in postala najmlajša dobitnica Nobelove nagrade za mir. • V videoteki DKino.

TV-priporočila: Zgodovinski spektakli
Trendi Epske in razvedrilne lekcije iz zgodovine

Napovednik filma Imenoval me je Malala:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
AMC 232│ 246 (HD) DA
FOX Movies 216│ 217 (HD) DA
POP TV 4 │ 14 (HD) DA
AXN 229 DA
CineStar TV 223 NE

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Miniserija Ime rože
Trendi Nova upodobitev Imena rože ekskluzivno v videoteki DKino
Ne spreglejte